hvatski žiri nije glasao pošteno?

Vanna, članica žirija: 'Nije ni malo fer što me neki od vas osuđuju'

13.05.2024 - 09:38
Foto:  Antonio Ahel/ATAImages
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularna pjevačica Vanna, koja je bila članica hrvatskog žirija na Eurosongu, požalila se na društvenim mrežama što ju se osuđuje zbog podjele bodova.

Naime, Hrvatska jedina u Europi nije dala niti jedan jedini bod Švicarskoj, za koju se znalo da će biti najveći konkurent Baby Lasagni

 

"U Hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong je bilo pet osoba. Svatko od nas je glasao zasebno - po svojoj savjesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocjene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije ni malo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova", napisala je Ivana Vrdoljak - Vanna.

Hrvatski žiri dao je 1 Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, Sloveniji 10, i Portugalu 12. 

Brojni hrvatski fanovi Eurosonga nisu se složili s njihovim bodovima pa su ih kritizirali na društvenim mrežama. 

Osim Vanne, u stručnom žiriju bili su i Srđan Sekulović Skansi, glazbeni producent, skladatelj i tekstopisac, Dino Jelusić, istaknuti rock pjevač, skladatelj i tekstopisac, Mihovil Šoštarić Lockroom, glazbeni producent i tekstopisac i Gina Victoria Damjanović, pjevačica i autorica tekstova.

Tweet

Posljednje novosti