supersport hnl

Istra 1961 i Hajduk podijelili bodove na Drosini (galerija)

12.05.2024 - 21:13
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Istra 1961 i Hajduk su podijelili bodove (1:1) u posljednjoj utakmici 34. kola Supersport HNL-a koja praktički o ničemu važnom nije odlučivala. Hajduk je odavno zabetonirao treće mjesto, a Istra može sa svojeg osmog naprijed za dva, ali to osim prestiža i ljepšeg osjećaja na kraju sezone ne donosi konkretnu korist.

Domaći su susret počeli furiozno i u jednom trenutku se činilo da će deklasirati Hajduk. Poveli su već u 4. minuti preko Lawala kojem je asistirao Ekong. Već u 10. minuti Istra je povela 2:0, bila je to repriza prvog pogotka, opet Ekong za Lawala, i kad se činilo da se Splićanima loše piše, VAR je poništio pogodak zbog zaleđa. 

 

Hajduk je potom konačno ulovio konce igre i izjednačio u 42. minuti lijepim volejem Ivana Perišića, kojem je ovo prvi gol za bile. 

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a kako se pokazalo, 1:1 je ostalo i do samog kraja.

Iako rezultatski nije bila važna, utakmica je privukla čak 6.000 gledatelja, što je rekordna posjeta na Drosini nakon prošlog gostovanja Hajduka, kada je bilo preko 8.000. 

U sljedećem kolu u petak 17. svibnja Istra je domaćin Varaždinu koji je trenutačno šesti sa četiri boda više. Bit će to oproštaj od Drosine za ovu sezonu. U posljednjem kolu "zeleno-žuti" će igrati protiv Gorice, koja je sada sedma s istim brojem bodova kao Puljani. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti