USPOMENA NA TOMISLAVA BRSTILA

Foto Ratni veterani iz Pule, Labina i Rovinja ponovo na ličkom bojištu (foto)

21.04.2024 - 11:15

Četrdesetak članova veteranske udruge 'Klub 119. brigade HV' iz Pule, Labina i Rovinja im ove su godine organizirali posjet Otočcu, gdje su obišli linije nekadašnjeg sjevernog dijela ličkog bojišta.

 

Tom su prigodom  odali poštovanje stradalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata u Gackoj dolini, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Središnjem gradskom parku, podsjetivši pritom na doprinos 119. brigade HV i ostalih postrojbi iz Istre, Rijeke i Hrvatskog primorja u obrani Like tijekom Domovinskog rata.

Nakon toga na središnjem komemorativnom spomen obilježju stradalim pripadnicima 119. brigade HV na Zabarama, članovi udruge su kulturom sjećanja komemorirali tragične ratne događaje iz ratnog puta brigade i uspomenu na poginule i ranjene suborce, posebice na Tomislava Brstila koji je poginuo 31. siječnja 1992. godine nedaleko spomenika, te poručnika Nenada Kalčića koji je poginuo na jučerašnji dan, te se prisjetili svih pripadnika 119. brigade HV koji su časno i odgovorno sudjelovali u obrani Domovine i svih bojišta na kojima su bili tijekom rata angažirani, uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća. (N.Č.)

Tweet

Posljednje novosti