predstavljanje na verudeli

HDZ se u 8. jedinici nada osvajanju pet mandata. Kreće natječaj za prugu

0
Bubić, Croata Medur, Kliman, Hrstić i Bratulić (foto: Milivoj Mijošek)
Bubić, Croata Medur, Kliman, Hrstić i Bratulić (foto: Milivoj Mijošek)

Uoči parlamentarnih izbora 17. travnja danas se u kafiću E&D na Verudeli biračima predstavio istarski HDZ.

U 8. izbornoj jedinici pet je kandidata s Poluotoka, to su Anton Kliman na drugom mjestu, Irena Hrstić na petom, Ilirjana Croata Medur na devetom, Mario Bratulić na 11. i Ivan Bubić na 12. mjestu.

HDZ-ovci su podsjetili što je sve njihova Vlada napravila za Istru proteklih godina. Dotaknuli su se projekata od pulske bolnice, Ipsilona i druge cijevi tunela Učka pa sve do nedavne intervencije kojom je još jednom spašen Uljanik, odnosno Uljanik brodogradnja 1856. 

 

Što se tiče najava za sljedeće godine, HDZ ističe da već idući tjedan kreće natječaj za rekonstrukciju prvih 60 kilometara istarske pruge, a Vlada je sklona razmišjati i o pretvaranju Istarskog ipsilona u Istarski iks, čime bi ta autocesta obuhvatila i labinsko područje.

Podsjetili su i na ostale projekte kao što su vodoopskrba i odvodnja Pula Sjever, rekonstrukcija ulaza u Pulu na Velom Vrhu, sveobuhvatna obnova pulskog lukobrana i ostale. 

"Očekujemo četiri mandata sigurno, s obzirom na sve što je Vlada napravila i na perspektivu što ćemo sve raditi, kao i na svijest građana da im se čuvao standard, s obzirom na paket mjera pomoći. Mislim da optimistično možemo računati i na peti mandat", rekao je čelnik HDZ-a Istarske županije Anton Kliman. (I. Balen)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa