BOKS

Poreč od danas domaćin Europskog prvenstva

0
Pripreme hrvatskih reprezentativaca uoči Europskog prvenstva (FOTO: HBS)
Pripreme hrvatskih reprezentativaca uoči Europskog prvenstva (FOTO: HBS)

U utorak, 2. travnja 2024. godine, dolaskom reprezentacija i službenih osoba, u Poreču službeno počinje Europsko prvenstvo za mlađe seniore i mlađe seniorke u boksu, prvo ovogodišnje EUBC-ovo prvenstvo Europe po dobnim skupinama.

Na Europskom prvenstvu u Poreču prijavljena su 253 mlađa seniora i 123 mlađe seniorke (ukupno 376 mladih boksačica i boksača rođenih 2006. i 2007. godine) iz 35 zemalja. Hrvatsku će peredstavljati 16 reprezentativaca, a nažalost među njima nema i istarskaih predstavnika.

Natjecanja na Europskom prvenstvu mlađih seniora i mlađih seniorki u Poreču, u dvorani Intersport (Zelena laguna) na dva ringa počinju u četvrtak, 4. travnja od 14.00 sati, a u 16.00 sati bit će održano svečano otvorenje uz defile reprezentacija i dodjelu plaketa/zahvalnica Europske boksačke federacije EUBC-a.

 

Visoka priznanja za doprinos razvoju europskog boksa EUBC će dodijeliti Ministarstvu turizma i sporta RH (ispred MINTS-a plaketu će primiti državni tajnik za sport Tomislav Družak), Gradu Poreču i gradonačelniku Lorisu Peršuriću, te predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku i predsjedniku Nadzornog odbora HBS-a Jurici Runtiću.

Poreč i Hrvatski boksački savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH bili su više nego uspješan domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine prije dvije godine i upravo uspjeh tog prvenstva i zadovoljstvo svih sudionika iz cijele Europe i Europske boksačke federacije EUBC-a bili su jamac da biser istarskog i hrvatskog turizma ponovo dobije domaćinstvo novih velikih boksačkih natjecanja.

Grad Poreč, koji se profilira kao najznačajnije sportsko središte Hrvatske, s velikim brojem natjecanja i kampova za vrhunske sportaše i rekreativce u brojnim sportovima tijekom cijele godine, time postaje i veliko boksačko središte Europe. Europsko prvenstvo odvijat će se u lijepoj, preuređenoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni, a Svjetsko prvenstvo najesen u velebnoj areni Žatiki. (S. Ž.)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa