KONAČNO

Grad daje u zakup bivši McDonald's. Pogledajte kome

Piše: Mirjana Vermezović Ivanović

18.10.2024 - 08:02
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović
Foto: Mirjana Vermezović Ivanović

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić odlučio je reprezentativni prostor od 321 kvadrata u Laginjinoj 1, bivši McDonald's, u kojem je svojedobno najavio otvorenje centra za mlade, dati u zakup, i to Sveučilištu Jurja Dobrile, na rok od deset godina, bez naknade.

Prostor se, stoji u obrazloženju, daje u zakup Sveučilištu za obavljanje registrirane djelatnosti na području visokog obrazovanja, znanosti i umjetnosti, koja predstavlja javni interes, kao i interes Grada Pule, te u svrhu ostvarivanja i provedbe Lokalnog programa za mlade i ostalih projekta Grada, u skladu sa Strategijom Europske unije za mlade (2019. – 2027.).

„Djelatnost visokog obrazovanja, znanstvena i umjetnička djelatnost od interesa su ne samo za Grad Pulu, već i Republiku Hrvatsku, te su dio međunarodnog, posebno europskog, obrazovnog, znanstvenog i umjetničkog prostora. Nadalje, važno je napomenuti da je Grad Pula u postupku dobivanja certifikata Grad za mlade koji predstavlja priznanje hrvatskim gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život i profesionalni rast mladih osoba. Jedan od uvjeta dobivanja certifikata je i usvajanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima. Grad Pula ne samo da je prihvatio i usvojio Europsku povelju o lokalnom radu s mladima, već je i osnovao Tim za mlade koji djeluje u skladu sa Strategijom Europske unije za mlade, koja predstavlja okvir za suradnju u području politika za mlade za razdoblje 2019-2027., potiče sudjelovanje mladih u demokratskom životu, podržava društveni i građanski angažman i ima za cilj osigurati da svi mladi ljudi imaju potrebne resurse za sudjelovanje u društvu“, stoji u Zoričićevom obrazloženju.

 

Osim toga, zadaća je gradskog Tima za mlade i priprema te provedba projekata Erasmus +, Europe Goes Local te drugih projekata usmjerenih mladima.

„Nakon analize zaprimljenog zahtjeva Sveučilišta, ocijenjen je osnovanim s obzirom da na taj način, dakle dodjelom gradskom poslovnog prostora na korištenje Sveučilištu, Grad Pula podržava tu instituciju u provedbi vlastitih programa koji su usmjereni mladima te ujedno postaje partner Sveučilištu u provedbi različitih projekta za mlade iz područja visokog obrazovanja, znanosti i umjetnosti, što ujedno doprinosi i dobivanju certifikata Grad za mlade, odnosno ispunjavanju uvjeta koje Grad treba ispuniti u svrhu dobivanja navedenog certifikata iz područja obrazovanja, rada s mladima i kulture te informiranja“, navodi se u obrazloženju.

Tweet

Posljednje novosti