prostor koji nitko nije htio

Foto Pogledajte kako će izgledati novi sadržaji u bivšem McDonald'su u Puli

14.11.2023 - 19:16

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić objavio je na svom Instagram profilu kako će izgledati budući javni prostor namijenjen mladima u središtu grada, u Laginjinoj 1, što je, uostalom, najavio i na nedavnoj konferenciji za novinare. To se ponešto razlikuje od prethodnih najava iz Grada, kad je rečeno da će to biti prostor namijenjen javnim sadržajima, a mladi se nisu spominjali, o čemu je Istarski.hr prvi pisao. Naime, na konferenciji za novinare održanoj prije nekoliko dana Zoričić je rekao da je osobno odlučio da se' ide u tom smjeru, a ne kao što su ranije najavili'.

 

"Bivši prostor Mc Donald'sa postat će mjesto okupljanja, druženja i zabave mladih ljudi. Sredstva smo osigurali, a plan i program rada te obnove prostora uskoro prezentiramo, kao i suradnike. Studio Libra osmislio je cjelokupni interijer i kreirao ove prekrasne zidne ilustracije, a 3D vizualizacije Zoran Škorić", objavio je Zoričić na Instagramu. 

Na spomenutoj konferenciji za novinare Zoričić je kazao da je Grad osigurao 30.000 eura za idejni i glavni projekt prostora 'koji će donijeti novu dimenziju i suradnju s mladima'.

Budući centar za mlade bit će, podsjećamo, biti smješten u reprezentativnom prostoru od 321 metra četvornog u kojem je četvrt stoljeća poslovao McDonald'sov restoran brze hrane. Bio je to prvi McDonald'sov restoran koji je početkom 2022. zatvoren u Hrvatskoj, iako je doduše, u Pula City Mallu otvoren McDrive. 

Grad Pula na nekoliko je licitacija bezuspješno pokušao dati prostor u najam, međutim, zainteresiranih zakupaca nije bilo. Očito je velika površina, odnosno početna cijena od čak 3.410 eura mjesečno presudila. Grad je stoga odustao od uvrštavanja ovog atraktivnog prostora na licitaciju, nakon čega je pala odluka da se privede - javnoj namjeni. (M. Vermezović Ivanović)

Tweet

Posljednje novosti