nakon niza propalih licitacija

Saznajemo što će biti s prostorom u Puli u kojem je bio McDonald's

30.09.2023 - 11:50
Gradski oci promijenili plan (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)
Gradski oci promijenili plan (Foto: Mirjana Vermezović Ivanović)

Grad Pula konačno je odlučio što učiniti s atraktivnim poslovnim prostorom u samom središtu Pule. Riječ je o atraktivnom i prostranom prostoru od čak 321 četvornog metra u Laginjinoj ulici 1, u kojem je četvrt stoljeća poslovao McDonald's. Bio je to prvi McDonald'sov restoran koji se (početkom 2022.) zatvorio u Hrvatskoj, iako je doduše, u Pula City Mallu otvoren McDrive.

Nakon toga Grad je bezuspješno pokušao dati prostor u najam u nekoliko krugova licitacije, na kojima uopće nije bilo zainteresiranih. Tako se u veljači 2022. nudio po 80 kuna po kvadratu, odnosno po početnih 25.680 kuna (3.410 eura) mjesečno.

Prostor već neko vrijeme nije bio predmetom dražbi, pa smo gradske oce priupitali što namjeravaju s njime, hoće li se opet naći na dražbi ili će se eventualno prenamijeniti u neke druge svrhe.

Iz Komunalne palače dobili smo odgovor u kojem stoji da je za bivši McDonald's „u tijeku priprema postupka nabave izrade projektne dokumentacije koja obuhvaća i izradu glavnog projekta i troškovnika“.

„Izrada navedene dokumentacije prethodi nabavi radova kojima se planira urediti prostor za potrebe Grada Pule, odnosno planiranih javnih sadržaja. Grad Pula je dio radne skupine kreativnih gradova Hrvatske koji promiču kvalitetno planiranje razvoja inovativnih ideja i vizija u skladu s globalnim trendovima. Uređenjem se predviđa multifunkcionalan prostor koji će omogućiti raznolikost namjene korištenja prostora. Ovaj princip se temelji na inovativnoj ideji i viziji kreativnog koncepta razvoja zona/lokacija/prostora koji imaju veliki potencijal. Posebna vrijednost ovog prostora je smještaj u samom centru grada te će mu se na ovaj način maksimalizirati benefiti te omogućiti preduvjeti za ostvarivanje kreativnih procesa i inovacija.“, preciziraju iz Komunalne palače.

 

Starije i srednje generacije Puležana na ovom mjestu pamte popularni Ekec, restoran u kojem su se jele dobre i obilate porcije kuhane hrane. Mogla se ovdje pojesti pašta sa šugom, rižoto ili neko drugo ukusno jelo. Polovicom 80-ih ovdje su objedovali veslači VK Istre uoči priprema za napornu natjecateljsku sezonu.

Ovo je mjesto u doba socijalizma bilo popularno okupljalište grupica školaraca, zajedno s „Malim mliječnim“ preko puta. Čitava grupa od desetak đaka mogla je satima sjediti uz samo piće, dva, a da ih konobar poprijeko ne pogleda. Kamoli izbaci. Bilo je to doba kad su porcije bile konkretne i obilate, prilagodljive prosječnom radničkom džepu. Na zadovoljstvo đaka, gosta i ugostitelja. (Mirjana Vermezović Ivanović)

Tweet

Posljednje novosti