Karate Savez Istarske Županije

Vito Turković i Elena Brletić najuspješniji karatisti u Istri

0

Karate Savez Istarske županije proglasio je i ove godine najuspješnije sportaše i sportašice u protekloj 2023. godini. Titulu sportaša godine odnio je junior Vito Turković, član Karate kluba Tinjan, a sportašica godine je kadetkinja Elena Brletić iz Karate kluba Pula. Ovo dvoje mladih i perspektivnih sportaša svoju su kvalitetu dokazali rezultatima na brojnim turnirima u zemlji i inozemstvu, a činjenica da su istu titulu osvojili i prošle godine dokazuje njihov kontinuitet i posvećenost ovom zahtjevnom sportu.

 

Vitovi najznačajniji rezultati u prošloj godini su dva peta mjesta sa svjetske lige mladih - najmasnovnijeg natjecanje Svjetske karate federacije koje se sastoji od 5 turnira: Fujairah (UAE), A Coruna (Španjolska), Poreč, Merida (Meksiko) i Venezia (Italija). Vito je sudjelovao na svih pet turnira, a nadomak medalji bio ju u Poreču (pet pobjeda) i Meksiku (tri pobjede). U Veneciji, gdje je u njegovoj kategoriji juniora +76 kg bilo prijavljeno maksimalnih 96 natjecatelja iz cijelog svijeta, završio je na 9. mjestu.

Elena također prati turnire Youth lige – sudjelovala je na turniru u Poreču i španjolskoj Coruni, a u novoj sezoni ove godine bila je i u Fujairahu u Emiratima zahvaljujući potpori novoosnovanoj Zakladi za sport Grada Pule. Iako na youth ligama nije još uspjela ostvariti značajniji plasman može se pohvaliti titulom državne prvakinje koju je prošle godine osvojila u kategoriji kadetkinja - 47kg gdje je u finalu pobjedila trećeplasiranu sa europskog prvenstva. Iste godine bila je srebrna na kupu Hrvatske za mlađe uzraste i brončana na jakom međunarodnom turniru Grand Prix Croatia.

U tijeku su pripreme za turnir u Španjolskoj u svibnju, državno u lipnju ali i za nove kvalifikacije za svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Veneciji. Oboje su gimnazijalci (Elena u Puli, Vito u Pazinu) koji usprkos svakodnevnim treninzima i brojnim putovanjima uspijevaju biti i odlični učenici i time uzor svojim vršnjacima. Treneri Goran Matošević (KK Tinjan) i Tomislav Šipura (KK Pula) se zahvaljuju svojim sportskim zajednicama i sponzorima na potpori, te se vesele budućim rezultatima ovog perspektivnog dvojca o kojima će se zaisgurno uskoro opet pisati. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa