porečka policija istražuje slučaj

Prodavao mobitel pa ostao bez više stotina eura

12.02.2024 - 07:12
Ilustracija (foto: PU istarska)
Ilustracija (foto: PU istarska)

Porečka je policija zaprimila prijavu 37-godišnjaka koji je prevaren prilikom prodaje preko interneta za više stotina eura.

Naime, 37-godišnjak je preko internetskog oglasnika objavio oglas za prodaju mobitela.  Nakon toga mu se javila žena s kojom je dogovorio prodaju mobitela putem dostavne službe. Muškarac je potom od dostavne službe dobio poveznicu u koju je upisao podatke sa svoje kartice. Kako mu  je  s računa u nekoliko navrata skinut novčani iznos od više stotina eura, shvatio je da je prevaren te  je događaj prijavio policiji.

 

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama.

"Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke", ističu iz PU istarske.

O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti