nakon serije tekstova

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić odlazi

0
Manuel Runić danas na pressici (foto: Istarski.hr)
Manuel Runić danas na pressici (foto: Istarski.hr)

Nakon serije kritičkih tesktova o njemu i njegovom radu, ravnatelj Istarskih domova zdravlja Manuel Runić danas je dao mandat na raspolaganje. 

Premda je koristio točno taj izraz, po svemu se čini da je to zapravo ostavka i da se Runić neće više vratiti na mjesto ravnatelja. 

 

Runićev naprasni odlazak uslijedio je danas usred konferencije za novinare na kojoj je iznosio prljavi veš bivšeg ravnatelja Ante Ivančića i njegovog zamjenika Daniela Ferlina.

U jednom trenutku rekao je da se u određenim medijima protiv njega provodi linč i da ne želi da se njegovo ime spominje skupa s "velikim vođom" Ivančićem.

"Zahvalio bih se svim djelatnicima koji su izdržali i ostali u Istri i omogućili da se zdravstvena usluga pruža diljem našeg poluotoka. Nadam se da će javnost prepoznati linč kojim su se pojedinim mediji, iznošenjem neistina od početka mog mandata, stavili u službu onih koji su sustavno upropaštavali Istarske domove zdravlja. Ja osobno odbijam da se moje ime i prezime navodi i povlači u člancima zajedno s velikim vođom i njegovim sljedbenicima. Ovom prilikom želim se posebno zahvaliti županu i njegovom užem timu na iskazanom povjerenju i potpori koju su mi pružili. Također se zahvaljujem brojnim liječnicima i medicinskim sestrama i svima ostalima koji su bili za boljitak. Nažalost, zbog velikih pritisaka pojedinaca i članova bivšeg vodstva IDZ-a, a koji su i dalje zaposleni ovdje, onemogućen sam izvršavati svoje obaveze časno i moralno, pa ovom prilikom stavljam svoj mandat na raspolaganje", rekao je Runić, digao se i - otišao. 

Na pressici je bila i Gordana Antić, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, koja je, barem se tako čini, ostala zatečena Runićevim odlaskom. Na izravno pitanje kaže da nije znala da će on ovo učiniti. 

"Nisam očekivala, nismo razgovarali od jutros", rekla je Antić i branila se da je neke stvari koje je on iznio tek sada čula.

Rekla je da će obavijestiti Upravno vijeće IDZ-a koje će odlučiti o Runićevom mandatu. 

"Čovjek ne može voditi ustanovu od 600 ljudi ako nema tim, ja bih već davno otišla", rekla je. (Ivor Balen)

Više o temi možete čitati ovdje i ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa