ISTARSKI RUKOMETNI DERBI

Umažani neokrznuti prošli kroz Buzet na putu prema Premijer ligi

29.10.2023 - 20:02
Sa susreta Buzeta i Umaga (Foto: S. Žulić)
Sa susreta Buzeta i Umaga (Foto: S. Žulić)

U pravom rukometnom derbiju Prve rukometne lige - jug, punom neizvjesnosti i obrata te povišenih tenzija, rukometaši Umaga uspjeli su pobjednički napustiti buzetski parket. U uzavreloj atmosferi, ipak su na kraju bili ‘hladnijih glava’, iako je susret završio sa četiri isključena igrača, dva sa svake strane. U prvih deset minuta susreta gostujući igrači uspjeli su održavati egal zahvaljujući čak pet obrana njihovog vratara Svena Matijevića, dok su s druge strane angažiranom obranom Buzećani zaustavljali umaške napade. Sa strane domaćina u tim je trenucima nerješiva zagonetka bio Sandro Samardžić, koji se prikradao s krila na crtu te nakon asistencija Raula Valkovića i zabijao (5:4 - 11’). Umažani međutim u narednim minutama uspijevaju stići do osjetnijeg vodstva (6:9) nakon pogodaka Marka Ćosića, Žana Radečića i tri zgoditka Horozovića od čega su dva bila sa crte sedam metara. Domaći igrači u tim su trenucima imali priliku ponovno se vratiti u susret no penal Karla Jakca brani Matijević u trenucima kada su gosti imali igrača manje u terenu.

 

Tri pogotka razlike Umažani su uspjeli održati do poluvremena, a kada su drugi dio otvorili s dva uzastopna pogotka Radečića i Marina Sinčića izgledalo je da se susret polako odlučuje. No, nakon isključenja Bošnjaka Buzet je ubacio u višu brzinu te sa pet uzastopnih pogodaka dostižu gostujuću prednost (15:15 - 39’). Uz euforiju na tribinama u sljedećem napadu Lorenzo Nežić šutem preko cijelog igrališta pogađa na prazan gol, a Buzećani u sljedećem napadu propuštaju nakon kontre Tomislava Karaule povećati svoje vodstvo. Pogađate naravno, opet se ispriječio vratar Matijević. Gostujući rukometaši u tim su trenucima krenuli graditi duže napade koji su u pravilu bili efikasni te ponovno stižu do dva pogotka razlike koje su održavali do 55. minute. Mogli su prije Buzećani ponovno uloviti priključak no najprije ne uspijevaju realizirati napad s dva igrača više na terenu, a potom Matijević u dva uzastopna napada skida udarac Ivana Črnca sa crte. Dino Horozović je potom sa svoja dva zgoditka usmjerio pobjedu na umašku stranu, a Buzećani su u žurbi da sustignu rezultat počeli griješiti, što je Umažanima omogućilo da upišu na svoj konto nova dva boda u lovu na Premijer ligu. (Siniša Žulić)

Izjave sudionika

Karlo Jakac (Buzet): Šteta, nadali smo se bodovima večeras, ali smatram da su presudili brojni ziceri koje nismo realizirali. Bio je to vrlo neizvjestan i napet susret koji je mogao otići i na našu stranu, ali nažalost nismo imali sreće. Borili smo se stvarno dobro i ukoliko tako nastavimo teško će itko više odnijeti bodove iz Buzeta.

Sven Matijević (Umag): Na početku smo slabije odigrali obranu, no brzo smo se nakon toga uspjeli podignuti u igri. Buzećani su nas stigli u drugom poluvremenu, ali držali smo se kao ekipa do kraja i uspjeli pobijediti. Mi nastavljamo napadati Premijer ligu, a Zamet nek se spremi.

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti