U Vodnjanu prijem za učenike prvake i viceprvakinju

0

Gradonačelnik Grada Vodnjan Edi Pastrovicchio sa svojom je zamjenicom Dirianom Delcaro Hrelja ugostio učenike Osnovne škole Vodnjan - Scuola elementare Dignano, koji su osvojili Državno školsko sportsko prvenstvo u košarci, te za Micol Debeljuh, drugoplasiranu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika – materinskog jezika. Prijemu u četvrtak 25. svibnja prisustvovali su i mentori učenika te ravnateljica škole Barbara Buršić- Križanac.

"Čestitam vam od srca na ovom uspjehu. Ovi rezultati nisu slučajni, znamo da ste puno radili i trudili se uz vodstvo vaših mentora. Vi ste ponos škole, ali i cijelog našeg grada. Hvala vam u ime svih građana na izvrsnim uspjesima", poručio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Micol Debeljuh, učenica 8.t razreda, pod vodstvom mentorice Manuele Verk, nastupila je na Državnom natjecanju talijanskoga jezika - materinskog jezika 4. i 5. svibnja 2023. u Bujama i Novigradu. U kategoriji osnovnih škola osvojila je izvrsno 2. mjesto. Ova odlična učenica sudjelovala je i na natjecanjima iz drugih predmeta te se i tamo dokazivala zapaženim uspjesima.

 

Mladi košarkaši, učenici osmih, sedmih i šestih razreda, drugu su godinu za redom pod vodstvom Erika Križanca izborili odlazak na Državno školsko sportsko prvenstvo. Prošle su godine obećali osvajanje prvenstva, a ove su godine to obećanje i ispunili. Oni su: Loren Jugovac, Leni Vinčić, David Smoljan, David Božac, Roko Baretić, Luka Jelenić, Marin Kolić, Antonio Chiavalon, Noel Penava, Đani Glavaš, Erik Antolović i Damir Antolović.

"Jako mi je drago da je baš naša škola od cijele Istarske županije otišla na državno prvenstvo i osvojila ga. Ovaj sportski uspjeh je jako bitan i meni osobno drag jer su svi ti učenici odlikaši, dobri učenici, koji dobre rezultat.e postižu kako u sportu tako i u školi. Osmašima želim puno uspjeha u srednjoj školi, a nama sportsku dvoranu da bi mogli zadržati dobre sportaše ", rekla je ravnateljica Babara Buršić-Križanac.

Micol Debeljuh je za uspjeh od Grada nagrađena knjigom "Vodnjanski Statut – Statuto di Dignano" te s dvije ulaznice za Istralandiju, dok su košarkaši uz karte za Istralandiju dobili i košarkaške lopte.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa