U promet puštena obnovljena dionica

Teški kamioni više ne smiju voziti kroz Pazin

0
Obnovljena cesta kroz Pazin
Obnovljena cesta kroz Pazin

Na snazi i dalje ostaje gradilišna privremena regulacija prometa koja se odnosi na prometovanje teretnim vozilima iznad 5 tona nosivosti. Dovršetkom svih radova na snagu će stupiti nova regulacija prometa na području Pazina koja donosi ograničenja za teretna vozila iznad 10 tona nosivosti.

Kao što je i najavljeno, 24. svibnja u popodnevnim satima u promet je puštena obnovljena dionica ceste u ulicama Družbe Sv. Ćirila i Metoda i Matka Brajše Rašana u Pazinu. Narednih će se dana još dovršiti hortikulturno uređenje te postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, što neće utjecati na normalno odvijanje prometa. Važno je naglasiti da na snazi i dalje ostaje gradilišna privremena regulacija prometa koja se odnosi na prometovanje teretnim vozilima iznad 5 tona nosivosti. Dovršetkom svih radova na snagu će stupiti nova regulacija prometa na području Pazina koja donosi ograničenja za teretna vozila iznad 10 tona nosivosti u odnosu na režim prometovanja prije rekonstrukcije prometnice kroz centar Pazina.

Novom regulacijom prometa zabranjuje se prometovanje teških teretnih vozila kroz grad Pazin u tranzitu, zatim tegljačima s poluprikolicom i teretnim vozilima s prikolicama na određenom dijelu prometnice od raskrižja ulica Jurja Dobrile i Miroslava Bulešića do raskrižja sa NC0763 kod skretanja za Velanov brijeg.

Pored toga, zabranjuje se promet teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 10 tona na određenim dijelovima ulica Družbe Sv. Ćirila i Metoda te Matka Brajše Rašana, od zgrade Grada do kružnog toka ispred Doma zdravlja.

Dostava koju teška teretna vozila vrše prema subjektima u gradu s istočnog ulaza odvijat će se kroz Ivole (Ipsilon) ili Drazej (osim tegljača s poluprikolicom i teretnih vozila s prikolicama).

Nova regulacija prometa donesena je s ciljem poboljšanja sigurnosti, smanjenja oštećenja prometnice te povećanja kvalitete života građana. U suradnji s MUP-om, Grad Pazin će provoditi kontrolu provedbe izmjene Odluke o prometu na terenu, priopćeno je iz Grada Pazina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa