Hotel Valkane o pismu Inicijative Za Lungomare:

'Pročistač ostaje dok se ne izgradi novi na drugoj lokaciji'

0
Zoran Kostić (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Zoran Kostić (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

Nastavno na otvoreno pismo Inicijative ZA Lungomare Gradovima i Općinama s udjelom u društvu Pragrande d.o.o., koje temeljem ugovora upravlja pročistačem na zemljištu tvrtke Hotel Valkane d.o.o., važno je otkloniti sve nedoumice oko budućnosti tog objekta od velike važnosti za građane Pule, ali i za svu infrastrukturu, kako u javnom, tako i u privatnom vlasništvu, pišu iz Hotela Valkane u priopćenju koje objavljujemo u nastavku.

Iako je zemljište na kojem se sadašnji pročistač nalazi u vlasništvu tvrtke Hotel Valkane d.o.o., na njemu nije predviđena gradnja budućeg hotela, kao ni popratnih sadržaja. Dugoročna namjena tog zemljišta je zelena površina, hotelski park, koja će to postati tek kada Grad Pula izgradi novi, suvremeni pročistač u sklopu EU projekta Pula Centar, kojim je još 2019. previđena nova lokacija pročistača. Ugovor sklopljen između tvrtki prethodnica sadašnjih strana, prema kojem rok prava građenja pročistača ističe 8. lipnja 2025., ne znači nasilno uklanjanje pročistača nakon tog datuma, već će taj rok, na zahtjev Grada, biti produljen u skladu s planovima realizacije EU projekta Pula Centar, kako bi Pula neprekidno imala funkcionalnu jedinicu za pročišćavanje otpadnih voda. Gradnja budućeg hotela, uz sve prepreke koje nam se postavljaju, planirana je 2025/26. godine, što znači da postojanje pročistača na trenutačnoj lokaciji neće predstavljati problem niti nakon isteka ugovornog roka.

 

Pročistač, na bilo kojoj lokaciji, jednako je potreban hotelu kao i cijelom području Puljštine, te će se dobra suradnja između investitora i Grada, koja je uvijek postojala, kako između tvrtki prethodnica, tako i tvrtke Hotel Valkane d.o.o., nastaviti, te će obje strane djelovati s ciljem nalaženja najboljeg rješenja u zajedničkom interesu za Pulu, napisali su iz Hotela Valkane.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa