Bivši gradonačelnik Vodnjana Vitasović izbačen iz IDS-a

17.05.2023 - 15:19
Klaudio Vitasović
Klaudio Vitasović

Na 16. svibnja održanoj sjednici predsjedništva, na inicijativu člana predsjedništva vodnjanskog IDS-a Davora Pinzana, donesena je jednoglasna odluka o izbacivanju iz stranke Klaudija Vitasovića zbog teškog narušavanja ugleda IDS-a, posebice vodnjanske podružnice, objavili su iz vodnjanskog IDS-a 17. svibnja. Ističu da mu je odluka poslana 17. svibnja poštom, sukladno statutarnim odredbama.

"Jedna od prvih izjava aktualnog vodstva vodnjanskog IDS-a bila je da se ne želimo vraćati u prošlost. U njemu tražiti alibi ili izgovor za nečinjenje. Naš je pogled usmjeren prema naprijed, jer jedino tako možemo donijeti nešto dobro zajednici. Statusom g. Vitasovića u podružnici nismo se zamarali svo ovo vrijeme. Od početka aktualnog mandata, Klaudio Vitasović nije ni na koji način sudjelovao u radu podružnice, a još manje utjecao na donošenje bilo koje odluke vodnjanskog IDS-a. Drugim riječima, niti se on nekome javljao, niti se njega išta pitalo.", objavio je IDS Vodnjana na društvenim mrežama.

"Nakon dvije godine 'apsolutne šutnje', g. Vitasović odlučio je sudjelovati na nedavnoj skupštini. Ovu priliku nije koristio kako bi odgovorio na mali milijun otvorenih pitanja, za koje članstvo, ali i javnost, s pravom očekuju konkretne odgovore. Na navedenoj Skupštini, usred mandata, koja je za cilj imala konsolidirati i dati vjetar u leđa cijeloj podružnici, g. Vitasović smatrao je oportunim iznijeti niz političkih besmislica i teorija zavjere.

 

Ni riječi o aferama o zlouporabama položaja, pogodovanju ili, blago rečeno, spornim i mutnim poslovima, već neutemeljene konstrukcije o nekakvim koalicijama i opskurnim zavjerama, kojima ne bi vjerovala ni djeca u vrtiću. Vodnjanski IDS odlučno je okrenuo novu stranicu te s njom želi zaključati stare sukobe. To nije moguće ako netko nastoji dijeliti članstvo i stavlja sebe i svoje osobne interese ispred dobrobiti podružnice.", stoji u objavi.

"Dužni smo napomenuti da se navedenom odlukom nije na bilo koji način 'sudilo' njegovom upravljanju gradom u svim njegovim mandatima, već smo se konačno odlučili suočiti s činjenicom da njegove brojne otkrivene afere nakon prestanka obnašanja dužnosti gradonačelnika predstavljaju tešku povredu ugleda i političkog integriteta vodnjanskog IDS-a. Za ispravne odluke nikad nije kasno", objavili su iz IDS-a Vodnjana.

Tweet

Posljednje novosti