Umag, grad sporta, ovog vikenda ugostio tisuće mladih nada

0

Umag je ovog vikenda odisao sportom, veseljem i natjecateljskim duhom tisuću mladih sportašica i sportaša koji su odličnom igrom i fair-playem pokazali što najbolje znaju kada su rukomet i nogomet u pitanju.

Naime, od petka 24. do nedjelje 26. ožujka 2023. godine organizirano je 3. kolo uspješnog Međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše "Umag Trophy" na umaškim nogometnim terenima u Stella Marisu i Katoru, i to za kategorije U12 i U13. Ni tmurni oblaci nisu zaustavili perspektivne mlade sportaše iz cijele Europe, a koji su, zahvaljujući besprijekornoj organizaciji u režiji B4 d.o.o., Plave Lagune, Turističke zajednice grada Umaga i Grada Umaga, brojnim posjetiteljima mogli pokazati svoj talent i vještine.

No, to nije sve, jer se u umaškoj sportskoj dvorani paralelno odvijao još jedan hvalevrijedan sportski projekt za naše najmlađe, točnije tradicionalni 26. ISTRA OPEN mini rukometni turnir za djevojčice i dječake. Na turniru su sudjelovali dječaci u kategorijama 2013.god., 2014.god., 2015.god. te djevojčice 2012.god., 2013.god., 2014.god., a valja napomenuti kako je počasni gost turnira bio legendarni profesor, prošlogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo Grada Umaga, začetnik samog turnira, Juraj Radovčić.

„Turniri poput Umag Trophyja i Istra opena u mini rukometu predstavljaju naše najvažnije turističke karike u predsezoni, a umaška sportska infrastruktura, smještajni kapaciteti i uređenost destinacije doprinose globalnoj prepoznatljivosti umaške sportske zajednice. Veliko hvala svim našim sportašicama i sportašima, njihovim roditeljima, kao i organizatorima koji svojim radom i ustrajnošću brane boje Umaga, grada sporta“. izjavio je gradonačelnik Vili Bassanese koji je vikend proveo u sportskom duhu bodreći s tribina mlade rukometne i nogometne nade.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa