Vitasović predstavio program i listu za Gradsko vijeće Vodnjana

0
Kandidati za listu Gradskog vijeća Vodnjana
Kandidati za listu Gradskog vijeća Vodnjana

Na predizbornoj tribini održanoj jučer u Domu Mladih, u Vodnjanu, predstavljen je kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana Klaudio Vitasović te kandidacijska lista IDS-a za Gradsko Vijeće Vodnjana.

„Na Vodnjanštini smo u proteklom mandatu uspjeli ostvariti rezultate i realizirati projekte od velike važnosti za ovaj kraj. Veseli me činjenica da smo zajedničkim snagama i trudom te upornim zalaganjem, usprkos nepovoljnim vremenima za ulaganja, ostvarili naše brojne prioritetne planove.

Ulazak u EU jedan je od naših sljedećih koraka, a Vodnjanština je spremna da zajedničkom suradnjom ostvari nove ciljeve i projekte koji će omogućiti bolji život nama i našoj djeci“, poručio je Vitasović naglasivši kako pridruženje europskoj obitelji predstavlja veliki izazov.

Ključno za buduće razdoblje je, kaže Vitasović, ulaganja u gospodarstvo, koja će se temeljiti na principu samoodrživosti, profitabilne ekonomije i otvaranja novih radnih mjesta.

„Vodnjanskom gospodarstvu treba omogućiti investicije koje nude stabilne materijalne i financijske impulse kako bi se u punoj mjeri razvili projekti poslovnih zona.

"Jedan od glavnih ciljeva je nastavak poticanja obrtništva sufinanciranjem kreditnih programa za razvoj obrtništva i poduzetničkih inkubatora, prilagođavanje obračuna za komunalni doprinos te daljnje opremanje i modernizacija poduzetničkih zona“, poručio je Klaudio Vitasović najavivši kako je, u suradnji s Istarskom županijom, u planu pokretanje projekta izgradnje tehnološkog parka Tizon

Također, i dalje će se razvijati maslinarstvo i vinogradarstvo edukacijom poljoprivrednika.

„Pokrenut ćemo projekt navodnjavanja poljoprivrednih zemljišta uz smanjenje cijene vode uvođenjem kategorije obračuna potrošnje vode  za poljoprivredu  jer naš poljoprivrednik ne može plaćati visoku, punu cijenu vode“, poručio je Vitasović.

Za turistički sektor, program predviđa poticanje otvaranja privatnih smještajnih kapaciteta, agroturizma i malih hotela te difuznih hotela u starogradskih jezgrama Vodnjana, Galižane i Peroja. U planu je i osnivanje Muzeja sakralnih umjetnosti u Vodnjanu; nastavak uređenja biciklističkih staza kako bi se razvijao cikloturizam te postavljanje turističke signalizacije u svim mjestima.

Na području ekologije, smatra Vitasović, potrebno je intenzivnije pristupiti edukaciji građana, već od vrtićke dobi te izgraditi reciklažno dvorište za diferencijalno prikupljanje otpada.

„Izgradit ćemo drugu fazu pročistača otpadnih voda u Peroju te spojiti na kanalizacijsku mrežu preostalih 10 kućanstava Vodnjanštine“, rekao je Vitasović.

U planu je, također, izgradnja druge faze sportskog centra u Vodnjanu; uređenje dječjih parkova u Galižani i Peroju; uređenje pomoćnih nogometnih igrališta za potrebe NK Vodnjan i NK Galižana te otvaranje malonogometnog igrališta u Vodnjanu na lokaciji starog rukometnog igrališta.

Klaudio Vitasović
Klaudio Vitasović

Na području zdravstvene njege, Grad Vodnjan usmjerit će se na izgradnju zdravstvenog centra Vodnjan s dvije liječničke ordinacije opće prakse, jednom specijalističkom te ljekarnom kako bi se povećala kvaliteta zdravstvene skrbi. 

„Potrebna nam je snažna suradnja i koordinacija s Istarskom županijom kako bi zajedno razvijali ne samo Vodnjan već cijelu našu regiju“, istaknuo je kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana Klaudio Vitasović.

Prisutnima se obratio i kandidat za istarskog župana Valter Flego koji se nadovezao na svog prethodnika, poručivši kako je upoznat sa svim planovima i projektima grada Vodnjana.

„Zajedno ćemo raditi na projektima koji će ubrzati razvoj kako Vodnjana tako i drugih dijelova naše regije“, naglasio je Flego pri tom napomenuvši kako Grad Vodnjan može računati na podršku i potporu Županije.

„Nove okolnosti traže nove ideje, novu snagu i traže ono što već i sada imamo, a to je intenzivna suradnja između Županije, gradova i općina te javnog i privatnog sektora.  Zadaća župana je, upravo, koordinacija razvoja lokalnih sredina i koordinacija ideja, potreba i projekata lokalnih sredina s državnim tijelima i fondovima EU“, poručio je Valter Flego.

Na samom kraju kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana predstavio je kandidacijsku listu koalicije IDS-ISU-HNS za Gradsko vijeće Grada Vodnjana sa sljedećim kandidatima: Pietro Demori, Nevija Štokovac, Moris Ivančić, Cristina Demarin, Barbara Buršić-Križanac, Petar Mirković, Corrado Ghiraldo, Igor Orlić, Edo Cetina, Nensi Giachin Marsetić, Nataša Simonelli, Nenad Štokovac, Dževad Omerčić, Stanislav Rojnić.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Vodnjana je Luana Moscarda Debeljuh te kandidat za zamjenika gradonačelnika Vodnjana, iz redova Talijanske nacionalne manjine, Livio Belci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA