U subotu u Vodnjanu 17. Dječji festival duhovne glazbe Iskrice

09.05.2013 - 13:00
Anton Kliman, MMarijan Jelenić, Klaudio Vitasović i Dragica Zadnik
Anton Kliman, MMarijan Jelenić, Klaudio Vitasović i Dragica Zadnik

Dječji festival duhovne glazbe Iskrice po sedamnaesti put će se održati na vodnjanskom Narodnom trgu ove subote, 11. svibnja.

„Ponosan sam da već dugi niz godina podržavamo manifestaciju koja dovodi u Vodnjan djecu iz cijele naše županije. Od srca zahvaljujem velečasnom Jeleniću i Vodnjanskoj župi koja je glavni organizator uz sudjelovanje Dragice Zadnik i Antona Klimana koji su zaduženi za programski dio Festivala. Radosni smo i uvijek nastojimo što bolje podržati manifestacije koje okupljaju djecu. Svake smo godine zato uz ovaj Festival kao i Istarska županija“, rekao je najavivši Festival gradonačelnik Vodnjana, Klaudio Vitasović.

Festival Iskrice je dječji i duhovni festival okrenut prvenstveno glazbenom stvaralaštvu. Novitet ove godine je literarno i likovno područje dječjeg stvaralaštva. „Ovogodišnji program podijeljen je u dva dijela, revijalni i natjecateljski dio. Peteročlana stručna komisija izabrat će i nagraditi najbolje u natjecateljskom dijelu, a revijalni dio obuhvaća nastupe ukupno devet zborova pristiglih iz cijele Županije“, izjavila je predsjednica Hrvatskog katoličkog zbora „Mi“ Osnovne zajednice Vodnjan, Dragica Zadnik.

Kako je najavila, svečano otvorenje Festivala bit će u 18 sati himnom Iskrica, a potom slijedi natjecateljski dio programa u kojem sudjeluju zborovi župa Biskupije Porečke i Pulske te Osnovnih škola Istarske županije. Revijalni dio programa započet će u 19 sati čitanjem literarnih radova te predstavljanjem još jednog dječjeg zbora.

Oko 19,30 očekuje se proglašenje najuspješnijih, dodjela nagrada, diploma za sudjelovanje svim zborovima te zatvaranje Festivala.

„Pokrenuli smo Fastival razmišljajući o djeci, mladeži koji ulazeći u pubertet počinju tragati za smislom života i nailaze na brojne probleme,“ istaknuo je velečasni Jelenić i naglasio kako Festival Iskrice stvara jednu prekrasnu atmosferu zajedništva i mira te je posebno mjesto za dolazak s obitelji, djecom.

Iako se manifestacija održava već 17. godinu, organizatori razmišljaju o promjeni datuma. „Želja nam je da možda datum pomaknemo bliže Uskrsu. Svibanj je ipak mjesec u kojem brojni učenici odlaze na izlete, putovanja, a i vrijeme je krizmi u našim Župama te brojni koji su bili najavljeni kao sudionici nisu u mogućnosti doći,“ rekao je Kliman.

Organizatori su pozvali sve da dođu na vodnjanski trg i uživaju u događaju koji širi radost i veselje. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti