tko može platiti ljetovanje u istri?

Restoran digao cijene za 30, a iznajmljivač za 15 posto

0
Klara Vidović (foto: HRT)
Klara Vidović (foto: HRT)

- Mislim da imamo tu jako dobru ponudu, zanimljive stvari za ponuditi, što hrane, što pića, mislim da je bitno gurati tu priču i istarsku tradiciju, kaže Klara Vidović, gošća restorana za HRT.

Meso domaćih uzgajivača, riba lokalnih ribara, tjestenina i začini istarski. Skuplje, ali dugoročno isplativo. Gost stoga ne zamjera ni 30 posto više cijene od ove sezone. - Misao vodilja nam je da ponudimo upravo nešto bolje, više, kvalitetnu uslugu, namirnice, nešto lokalno, jer, naši gosti i jesu takvi koji to traže, dobru lokaciju i dobru hranu, rekao je Denis Humić, voditelj restorana, piše HRT.

 

Ovaj ugostitelj usklađuje poslovanje s inflacijom, ali i produžuje rad na cjelogodišnji kako bi uspješno zadržao i tridesetak zaposlenika. Privatni iznajmljivač iz Medulina hrabro pliva u moru turističke konkurencije zahvaljujući obiteljskoj tradiciji. Turizmom se bavi već 6 desetljeća. 9 apartmana puni cijele godine, neki gosti dolaze još od sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Goste je obavijestio da od iduće sezone podiže cijene za 15 posto.

- Mi moramo kao iznajmljivači uskladiti cijene s inflacijom, imamo i mi svoje troškove, a i to vam sve ide po ponudi potražnji, kao i svaki drugi posao, ako mi ponudimo po određenoj cijeni apartman i popunimo ga, znači da to je prava cijena, objašnjava Ivo Lorencin, privatni iznajmljivač, javlja HRT gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa