U nedjelju u Grimaldi Supci pud mavricun, susret mladih svirača na tradicijskim instrumentima

0
Groan Farkaš je djeci u vrtiću predstavio istarske tradicijske instrumente
Groan Farkaš je djeci u vrtiću predstavio istarske tradicijske instrumente

U nedjelju 21. travnja s početkom u 17 sati u Grimaldi će se održati 8. susret mladih svirača na istarskim tradicijskim instrumentima pod nazivom „Supci pud mavricun“. Po riječima Igora Blagonića, predstavnika organizatora, očekuje se 80-ak mladih svirača iz svih krajeva Istre, a susretu će u galeriji Grimalda u 16 sati prethoditi otvorenje selektirane izložbe fotografija s foto-natječaja čija je tema ove godine bila: „ISTRA: stazom, cestom, oblakom, valom…“.

Nakon susreta svirača slijedi koncert etno skupine “Veja“ iz Pazina te zabava uz mladi duo Igor&Robi iz Boruta. Ususret manifestaciji 18. travnja je u dječjem vrtiću u Pazinskim Novakima Goran Farkaš, student muzikologije iz Pazina, djeci predstavio istarske tradicijske instrumente na kojima su imali priliku i sami zasvirati.

"Ova manifestacija me posebno veseli jer sam od prvog dana bio izravno vezan za nju, a organizatorima se zahvaljujem što već 8. put uspješno organiziraju ovaj jedinstveni glazbeni događaj u Istri", izjavio je Emil Daus, načelnik općine Cerovlje, te dodao da je ovo pravi put očuvanja istarske glazbene baštine, jer su sudionici isključivo mladi svirači. Organizatori manifestacije su Udruga mladih Pagubice, Mladi Grimalde i Radio Istra, a pokrovitelji Istarska Županija i Općina Cerovlje.

Igor Blagonić i Emil Daus na medijskoj konferenciji
Igor Blagonić i Emil Daus na medijskoj konferenciji
Goran Farkaš s djecom iz dječjeg vrtića
Goran Farkaš s djecom iz dječjeg vrtića

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa