Labinska Igra boja zaigrala pred očima Pazinjana

0
Na izložbi u pazinskoj galeriji
Na izložbi u pazinskoj galeriji

Pazinsko Društvo likovnih stvaratelja ugostilo je u svojoj LG galeriji članice i članove Kreativne Akademije Labin koji su se predstavili svojim radovima na skupnoj izložbi pod nazivom „Igra boja“.

Labinske goste i prijatelje u ime DLS Pazin pozdravila je predsjednica Nada Putinja koja je izrazila zadovoljstvo uspostavljenom suradnjom i izrazila nadu da će se suradnja dviju srodnih udruga nastaviti i ubuduće sa čime se složio i Patricio Franković, predsjednik Kreativne Akademije Labin koji se također obratio okupljenima.

Udruga Kreativna Akademija Labin osnovana je 2017. godine s ciljem uključivanja zainteresiranih građanki i građana u likovne i kreativne aktivnosti te trenutno broji 20-ak članova koji kontinuirano sudjeluju u aktivnostima udruge. Udruga potiče stvaralaštvo neafirmiranih umjetnika na području Labinštine te je iznimno socijalno angažirana budući da su njezini članovi i korisnici iz najosjetljivijih skupina: djeca, umirovljenici i osobe slabijeg imovinskog statusa.

Otvorenje izložbe kojem su prisustvovali članovi obiju udruga kao i njihovi prijatelji, proteklo je u neformalnom tonu i razmjeni iskustava. Na izložbi sudjeluje dvanaestero labinskih umjetnika sa 40-ak radova raznolikih motiva rađenih uglavnom akrilom i uljem na platnu. Izložba za posjetitelje ostaje otvorena do 30. travnja a može se razgledati radnim danom od 10-12 i 17-19 sati, subotom 10-13 sati.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa