Lunadrom u Pooli: 'Na rubu znanosti i na ivici istine'

0
Na otvorenju izložbe Zdravka Milića u Galeriji Poola
Na otvorenju izložbe Zdravka Milića u Galeriji Poola

"Lunadrom - Na rubu znanosti i na ivici istine, van puta interdisciplinarnog inženjeringa" naziv je izložbe labinskog akademskog likovnog umjetnika Zdravka Milića koje je 15. travnja otvorena u pulskoj Galeriji Poola.

Kako u monografiji posvećenoj Miliću ističe Mladen Lučić, „ promatrajući svijet oko sebe, Milić ga vidi onakvim kakvim ga mi uporno ne želimo sagledati. Premda kritičan, ali ne nužno i pesimističan, te potaknut teorijama Zecharije Sitchina i Davida Ickea, Milić svoje umjetničko djelovanje tretira kao svojevrsnu opomenu, ali i kao polazište za diskusiju te zalazi u sfere paralelnih svjetova koji levitiraju na rubu fikcije i realnosti.“

Sam autor o tome kaže: “Zalazim u svjetove nekih drugih, pomaknutih realnosti i drukčijih zbilja, gdje je sve zaustavljeno, bestežinsko i izvanvremensko; gdje se preklapaju daleke prošlosti i daleke budućnosti; gdje su vidljiva svjetlosna isijavanja i zgusnute energije; gdje se otkrivaju skrivene istine, vezane uz naš prepoznatljivi istarski pejzaž nad kojim se postepeno otkrivaju novi-stari svjetovi i čijem dijelu i mi sudjelujemo.“ Izložba ostaje otvorena do 6.svibnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa