Filmska potjera: Drogirani 39-godišnjak bježao autom, sletio s ceste pa nastavio pješice

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policijski službenici bujske, umaške i porečke policije su, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjakom s područja Brtonigle, utvrdili osnove sumnje da je muškarac počinio kaznena djela prisila prema službenoj osobi, krivotvorenje isprava i teška krađa.

Naime, 5. travnja oko 19 sati, su se nalazili na Istarskom ipsilonu na čvoru Buje te su uočili Citroen, kojim je upravljao 39-godišnjak, za kojim je bila raspisana potraga. Kada je muškarac uočio policajce, okrenuo je automobil i nastavio vožnju suprotnim smjerom prema čvoru Markovac, gdje je na naplatnim kućicama probio rampu i skrenuo prema Plovaniji.

Citroen sam krenuo pa ozlijedio policajca

Policajci su pokušali zaustaviti 39-godišnjaka, no muškarac ih je onemogućavao u pretjecanju i zaustavljanju te je nastavio bježati po Bujštini. Dolaskom u mjesto Kršete, 39-godišnjak je zbog neprilagođene brzine izletio u zavoju s ceste i udario u kameni zid, a potom je pokušao pješice pobjeći s mjesta događaja, no u tome su ga spriječili policijski službenici.
Budući prilikom izlaska iz Citroena, muškarac nije podigao ručnu, automobil je sam krenuo prema naprijed te je udario u službeno policijsko vozilo, pri čemu je lakše ozlijeđen policajac, koji je u tom trenutku izlazio iz automobila.

Pronađena putovnica izdana na drugo ime redana na vještačenje

Obavljenim testiranjem, utvrđeno je da je 39-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem droga, a od njega je privremeno oduzeto i više tisuća kuna te hrvatska putovnica, izdana na drugo ime, a koja će se dostaviti na daljnje vještačenje. Budući su u automobilu pronađeni i razni alati, nad 39-godišnjakom je provedeno i kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo teške krađe te je utvrđeno da je 18. veljače pokušao provaliti u obiteljsku kuću u Novoj Vasi, no u tome ga je spriječila kćer 73-godišnje vlasnice, koja se nalazila u kući u trenutku kada je muškarac pokušao provaliti.

Radi sumnje da je počinio navedena kaznena djela, protiv 39-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, dok se radi počinjenih prekršaja, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Muškarac je 6. travnja predan u zatvor u Zagrebu, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa