Vila u Ližnjanu: 'Kad složna braća kuću grade'

0
Foto: Jutarnji/Moto Puls
Foto: Jutarnji/Moto Puls

U Ližnjanu je dovršena suvremena kuća za najam. Iza projekta stoje braća Željko i Boris Pušćenik, koji su svoju viziju ostvarili u suradnji sa studijom UPi-2M. Nisu željeli tradicionalnu kuću, nego nešto izazovno, prije svega bazen što bliže krevetu, da se ujutro prvo bace u tu tirkiznu boju, javlja Jutarnji.

Na krajnjem jugoistoku Istre, u krajoliku mediteranskog raslinja brnistre, smjestilo se ribarsko i ratarsko naselje Ližnjan - Lisignano, koje s brežuljka gleda na Kvarnerski zaljev sve do otoka Cresa i Lošinja. Ovaj skroviti kutak čistog mora i razvedene obale skriva čak 28 kilometara neizgrađenog priobalja. Potpuno suprotno od Poreča i Rovinja, što je i bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su braća blizanci Željko i Boris Pušćenik odlučili upravo ovdje realizirati svoju višegodišnju ideju o suvremenoj kući za odmor. Točnije, dvije suvremene kuće za odmor, od kojih je jedna nedavno dovršena te je dobila kategorizaciju pet zvjezdica, javlja Jutarnji.

 

- U Ližnjanu se nekad nalazio vojni poligon, što je jedan od razloga zašto je prostor ostao neizgrađen. Tek ove godine gradi se prvi objekt uz more, hotel, a nakon njega je najavljena i nautička marina - govore nam Željko i Boris te dodaju da netaknuta priroda u Ližnjanu privlači i brojne turiste koji dolaze biciklirati makadamom uz obalu ili pješačiti, javlja Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa