Zvocak: Rovinjska gradska treba pokazati odgovornost za zdravlje građana Rovinja

28.03.2013 - 12:46
Sven Zvocak: Rovinju zimi nedostaje još jedan tim hitne pomoći
Sven Zvocak: Rovinju zimi nedostaje još jedan tim hitne pomoći

"Moglo se očekivati, a Ladonja je pravovremeno na to i upozoravala, da će nakon nagomilanih dugova u pulskoj Općoj bolnici te preuzimanja upravljanja bolnicom od strane države zaprijetiti opasnost od smanjenja zdravstvenog standarda građanima Istre. Sve nas, građane Rovinja kao i građane Istre, uznemirila je informacija o tome da se ukidaju lokalni specijalistički pregledi", kazao je 28. ožujka na konferenciji za medije Sven Zvocak.

Zvocak je kazao kako Ladonja smatra da bi gradonačelnik grada Rovinja, trebao po hitnoj proceduri donijeti interventne mjere kako bi građanima Rovinja osigurao dosadašnji zdravstveni standard. "Nije nam prihvatljiva činjenica da grad poput Rovinja s proračunom većim od 120 milijuna kuna godišnje dozvoli smanjenje kvalitete zdravstvenih usluga za svoje sugrađane", dodao je.

Zvocak: Tražimo da gradonačelnik po hitnom postupku iznađe sredstva za sufinanciranje zdravlja svojih sugrađana

"Bez obzira u čijoj je trenutnoj nadležnosti taj problem, da li države ili županije, građani koji imaju potrebe za takvim uslugama ne zanima tko je kriv za novonastalu situaciju" kazao je Zvocak i istaknuo kako da građani moraju uvijek moći pokucati prvo na vrata gradske uprave.

Zvocak je kazao kako Ladonja nema namjeru ulaziti u polemiku o političkoj odgovornosti, već traži da gradonačelnik po hitnom postupku iznađe sredstva za sufinanciranje zdravlja svojih sugrađana koji će u suprotnom morati o svom trošku nerijetko i višekratno putovati na specijalističke preglede u Pulu. "Dok se god takav i slični problemi ne riješe na višim razinama, smatramo da gradska uprava mora preuzeti teret takvih troškova jer će se u suprotnom dogoditi sapunice slične dugogodišnjim listama čekanja u domu umirovljenika", kazao je Zvocak.

Podsjetio je također kako gradu Rovinju već duži niz godina u zimskom periodu nedostaje još jedan tim hitne pomoći, i napomenuo kako je neprihvatljivo da u slučaju zauzetosti jedinog tima građani nemaju alternativu. "Činjenica da hitna pomoć nije pod ingerencijom grada Rovinja ne opravdava gradsku vlast da se prema tome ozbiljnom problemu ponaša indiferentno", rekao je Zvocak na konferenciji za medije.

"Kao građanima grada Rovinja koji smo već opterećeni sa bezobrazno visokim komunalnim naknadama, komunalnim doprinosom koji seže do 135 kuna po kubnom metru, cjelogodišnjim plaćanjem parkinga i ostalim davanjima, teško nam je povjerovati da grad nema odakle sanirati ovaj gorući i slične socijalne probleme", zaključio je Sven Zvocak.

Tweet

Posljednje novosti