predsjednik pulskog ids-a:

'Ivana Mohorović u sukobu je interesa i mora dati ostavku!'

0
Elena Puh Belci i Daniel Deković
Elena Puh Belci i Daniel Deković

Predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković i predsjednica Kluba vijećnika IDS-a u pulskom Gradskom vijeću Elena Puh Belci 14. siječnja su se u izjavama za medije osvrnuli na sukob interesa vijećnice liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović.

- Zoričićeva vijećnica Ivana Mohorović, inače predsjednica Odbora za prostorno planiranje, uhvaćena je u golemom sukobu interesa, naglasio je Deković. Naime, Zoričić je jučer u intervjuu za jedan internetski portal kategorično tvrdio da se Mohorović izuzela od svake rasprave na temu Urbanističkog plana uređenja Max Stoja, da bi danas, dakle nekoliko sati kasnije, izašlo na vidjelo da je vijećnica Mohorović ne samo da je sudjelovala, već žustro lobirala da grad donese odluku kojom bi tvrtka njenog supruga preko noći zaradila nekoliko milijuna kuna.

- Njezino opravdanje da se izuzela od svake rasprave na temu Urbanističkog plana uređenja Max Stoja na trenutak se činilo da može proći ispod radara, ali gradonačelnik i vijećnica Mohorović su, na koncu, sami sebi skočili u usta!

- Zoričić i Mohorović mogu se služiti ne znam kakvim verbalnim akrobacijama, kazao je predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković, ali to je školski primjer sukoba interesa i pogodovanje pojedincima po političkom ključu. - To je ozbiljna afera, vidljiva iz aviona, ma šta god oni rekli!

 

Stoga, stava smo da vijećnica Mohorović mora ponuditi već danas ostavku na mjesto vijećnice. Njezina upletenost u tom slučaju koji ne miriše nimalo dobro je jasna i zaslužuje, u sportskom žargonu, direktno isključenje. Taj slučaj nije sigurno na časti ostalim vijećnicima liste NLFZ-a, koji su šutnjom očito pregazili sve vrijednosti za koje se deklariraju.   

- Nakon ove posljednje laži i blago rečeno mutnih poslova, postavlja se pitanje može li se uopće vjerovati gradonačelniku Pule. Ponavljam, dok Zoričić neumorno viče 'drž'te lopova', njegova bliska suradnica preko noći u džep želi staviti milijune i milijune kuna!

Na kraju, Deković i Puh Belci pozvali su ostale političke stranke u Puli da poput IDS-a zauzmu jednako jasnu poziciju i da zatraže smjenu Zoričičeve vijećnice.   

Na upit novinara o poziciji IDS-a po pitanju UPU Max Stoga, Deković i Puh Belci kazali su to područje  treba obogatiti i valorizirati kvalitetnim javnim sadržajem. Ali postavlja se pitanje na koji način. - Sve dok smo bili uvjereni da su to čisti poslovi, naša podrška nije bila upitna. Sada, kad vidimo da pojedinci iz vladajuće većine žele preko ovog, načelno kvalitetnog, projekta ostvariti privatne interese, nama u IDS-u Pula ne pada na pamet sudjelovati u tome! Sve dok se taj projekt ne raščisti u potpunosti, bit ćemo suzdržani. Ako taj projekt uđe u pat poziciju, neće biti zbog oporbe, već jer su ga pohlepni pojedinci iz vladajuće koalicije kontaminirali. Neka sami riješe problem koji su stvorili!, zaključio je Deković.

Reakciju vijećnika liste F. Zoričića, odnosno Ivane Mohorović pogledajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa