Mohorović o Dekovićevim izjavama: 'Nisam lobirala ni vršila pritisak'

0
Filip Zoričić, Ivana Mohorović i Daniel Deković
Filip Zoričić, Ivana Mohorović i Daniel Deković

"Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik pulskog IDS-a g. Deković je iznio brojne laži i klevete na račun gradske vijećnice NLFZ Ivane Mohorović: da je sudjelovala u raspravi o UPU Max Stoja i žustro lobirala za taj projekt, da je lobirala da Grad donese odluku kojom bi preko noći tvrtka njenog supruga zaradila 3 milijuna kuna te da je u sukobu interesa i prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa mora dati ostavku", piše u priopćenju za medije vijećnika Nezavisne liste Filipa Zoričića u kojem se navodi izjava Ivane Mohorović koju u nastavku objavljujemo u cijelosti.

„Nikada nisam lobirala za projekt Max Stoja niti vršila pritisak na vijećnike iz Možemo!. Na prvom sastanku Radne skupine za prostorno planiranje na kojem su između ostalih bili prisutni i Pročelnica Odjela za prostorno planiranje Ingrid Bulian, Dušica Radojčić i predstavnici DAI-SAI  jasno sam rekla da se neću uključivati u raspravu o UPU Max Stoja upravo iz razloga što ured mog supruga radi na tom projektu. Iz Zapisnika sa sjednice Odbora za prostorno uređenje lako je provjeriti da sam se izuzela iz  rasprave o UPU Max Stoja. Štoviše, članovi tog Odbora koji su bili prisutni na sjednici su i g. Cvek i g. Čerina iz IDS-a, a sjednica je održana još 15.11.2021. Žao mi je da g. Čerina nije kao gradski vijećnik i član tog istog Odbora bio prisutan na tiskovnoj konferenciji da to i potvrdi. Na svim sjednicama Gradskog vijeća na kojima se raspravljalo o skidanju/uvrštavanju te točke na dnevni red nisam se uključivala u raspravu. Sjednice Gradskog vijeća se snimaju i to je isto vrlo lako provjeriti.

Arhitektonski ured Metro Cubo d.o.o. u vlasništvu mog supruga za tvrtku Max City d.o.o. izradio je Studiju urbanizma i Idejno rješenje za naselje sedam vila i poslovno stambeni kompleks na lokaciji UPU Max Stoja. Njihova poslovna suradnja je započela krajem 2020. g.  Max City d.o.o. je zahtjev za IV. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja podnio još u veljači 2021.g., dok ja još nisam ni znala da ću postati vijećnica, a u ožujku 2021.g.bivši gradonačelnik je donio Odluku o prihvaćanju njihove inicijative. Ne znam odakle g. Dekoviću iznos zarade od 3 milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes.

G. Deković bi morao znati razliku između vijećnika i dužnosnika. Ja nisam zaposlenica Grada Pule niti sam dužnosnik pa se na mene ne primjenjuje Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Za kraj mogu samo reći da je žalosno da se IDS služi ovakvim lažima i da će snositi pravne posljedice za svoje izjave.“, napisala je Ivana Mohorović.

"Mi, članovi Kluba vijećnika NLFZ potvrđujemo navode kolegice Ivane Mohorović i podržavamo izrečeno. Kao nezavisni vijećnici i dalje ćemo nastaviti raditi u interesu samo i isključivo građanki i građana grada Pule", pišu u priopćenju vijećnici Nezavisne liste Filipa Zoričića Kristijan Biteri, Selma Ibrišagić i Dušanko Babić.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa