KaLibar - bestival književnosti i kulture

Zoran Predin večeras predstavlja knjigu u Pazinu

0
Zoran Predin (Foto: facebook)
Zoran Predin (Foto: facebook)

U sklopu KaLibra - 'bestivala' književnosti i kulture, otvorenom prije dva dana, danas su na programu radionica "Kako početi i kako kreirati lik" pod vodstvom Zorana Žmirića, predstavljene su knjige "Leptirići u trbuhu" Nikole Strašeka i "Krizantema/istina" Katje Grcić. Knjigu "Bezgrešna" predstavlja Zoran Predin večeras u 20 sati. Današnji program završava storytelling programom Aleksandra Bančića koji će publici u 21 sat predstaviti nekoliko priča za odrasle iz korpusa istarskih narodnih priča. KaLibar bestival završava sutra, a program je dostupan ovdje.

KaLibar je počeo odlično posjećenim pub kvizom posvećenim pokojnom novinaru i književniku Davoru Šišoviću. Sudjelovalo je petnaest ekipa iz Pazina, Poreča, Rovinja i Labina. 

Sljedećeg dana program je nastavljen radionicom pisanja poezije koju je vodila Katja Grcić. Radionica je organizirana u suradnji s Centrom za mlade Alarm. Slijedilo je otvaranje izložbe Envera Krivca koji je u prostor Rock Kaštela donio dio svojih grafičkih radova rađenih na ambalažama za čokoladu. 

Bila je to i prilika za službeno otvorenje bestivala koji je u nastavku programa donio zanimljiv razgovor ravnateljice Etnografskog muzeja Istre Ivone Orlić sa svojom prezimenjakinjom, etnologinjom Olgom Orlić o njenoj knjizi "Antropologija solidarnosti u Hrvatskoj: poljoprivreda potpomognuta zajednicom", nakon čega je slijedila unakrsna prezentacija knjiga Jane Prević Finderle i Maje Klarić. Naime, obje su se autorice u svojim posljednjim knjigama bavile Caminom, Jana onim francuskim, a Maja portugalskim. Na kraju programa drugog dana KaLibra Katja Grcić je predstavila roman "Listanje kupusa" autora Igora Beleša koji je u duhovitom performansu predstavio svoj izum - "strip rekordera". (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa