Savjet mladih Grada Pule sudjelovao na prvom sastanku mladeži Jadranske euroregije

0
Grad Pula u projektu ima ulogu partnera te u sklopu projekta Youth Adrinet
Grad Pula u projektu ima ulogu partnera te u sklopu projekta Youth Adrinet

U pokrajini Campobasso u Italiji 20. i 21. ožujka, u sklopu projekta Youth Adrinet, održan je prvi prekogranični sastanak mladih Jadranske euroregije na kojem su  Grad Pulu predstavljali predstavnici Savjeta mladih Grada Pule Sandra Blašković i Goran Rukljač.

Sudjelovanje mladih i organizacija sastanka financirana je sredstvima Youth Adrineta, a cilj događaja bio je okupiti institucionalna tijela mladih koja sudjeluju u projektu kako bi razmijenili iskustva u području politika za mlade te otvorili dijalog i prostor za međusobnu suradnju u budućnosti. Posebna tema sastanka bila je provedba aktivnosti „Adribus“ koja će se u rujnu ove godine realizirati i financirati u sklopu Youth Adrineta, a također je dogovorena izrada web stranice koja će otvoriti prostor za predstavljanje i suradnju organizacija mladih koje sudjeluju u projektu.

Goran Rukljač je u svojem obraćanju kolegama iz partnerskih organizacija projekta predstavio Savjet mladih Grada Pule i aktivnosti kojima se bavi te je otvorio raspravu oko problema s kojima se susreću mladi ljudi u Hrvatskoj, s naglaskom na problem nezaposlenosti.

Predsjednica Savjeta mladih Grada Pule Sandra Blašković ukratko je prokomentirala održani sastanak: „Osobno sam iznimno zadovoljna gostoprimstvom domaćina i otvorenošću te željom za radom i razmjenom iskustava kolega iz cijele Jadranske euroregije koji sudjeluju u ovom projektu. Posebno mi je drago što nam je dana mogućnost da predstavimo Savjet mladih Grada Pule i svoje projekte te čujemo kako politike za mlade funkcioniraju u ostalim regijama koje su uključene u projekt Youth Adrinet.“

Podsjetimo, projekt Youth Adrinet započeo je u travnju 2012. godine i traje do siječnja 2014. godine, a Grad Pula u projektu ima ulogu partnera te u sklopu projekta također planira do kraja godine financirati objavu publikacije koja bi pružila lokalni plan razvoja politika za mlade.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa