gradit će se vile i hotel na rujavcu?

Oporba u Buzetu napustila sjednicu Vijeća zbog Urbanističkog plana

0
Foto: Facebook SDP Buzet
Foto: Facebook SDP Buzet

"Neviđena drama dogodila se 11.03.2021. na posljednjoj sjednici prije raspuštanja Gradskog vijeća Grada Buzeta gdje je kao posljednja točka dnevnog reda bila predložena Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja izdvojenog građevinskog područja izvan naselja gospodarske namjene - ugostiteljsko turističke – Turističko područje Rujavac", objavio je buzetski SDP na društvenim mrežama. Objavu prenosimo u nastavku.

"Zahtjev za urbanističko uređenje podnijela je tvrtka Hum Development d.o.o. Buzet, Sv. Ivan Dol 6 koja je osnovana samo 6 mjeseci prije toga i čiji su osnivači Zrinko Perić i Nikola Sulić. Nikola Sulić bliski je suradnik vođe hadezeovog desnog krila Milijana Brkića za kojeg je u Saboru pred novinama rekao „To je moj dečko.“ (?)

Odlukom je zamišljeno da se na 17.700 m2 na potezu Forčići – Kompanj – Ročko Polje urbanistički uredi izgradnja 11 vila s bazenom i hotel sa 4* s restoranom i wellnesom. Ukupno su zamišljene 24 smještajne jedinice sa 130 kreveta! Oporba predvođena SDP-ovim vijećnikom Vedranom Majcanom i nezavisnim Damirom Kajinom na početku je sjednice zatražila da se navedena točka izbaci s dnevnog reda jer se takve strateške i velike odluke ne donose kao posljednja točka posljednje sjednice saziva Gradskog vijeća prije održavanja lokalnih izbora.

 

Oporba je tražila da se razjasne okolnosti, da se objasni čemu žurba, da se prije donošenja takve odluke provede široka javna rasprava, da se utvrdi što građani grada Buzeta imaju od tog projekta, da se utvrdi koliko je to agresivan zahvat u prostor. Međutim svi vijećnici vladajuće većine iz IDS-a glasali su za odbijanje tog prijedloga (izbacivanja točke s dnevnog reda) i bilo je razvidno da će odluku potvrditi.

Međutim sjednica se odužila do te zadnje 11. točke. Prije izglasavanja sporne odluke oporbeni vijećnici demonstrativno su se digli i otišli sa sjednice čime je srušen kvorum na sjednici i time onemogućeno da se navedena sporna odluka i donese! Ne dajmo da od Buzeta rade privatnu prćiju špekulativnog kapitala!", objavili su na Facebooku iz buzetskog SDP-a.

Reakciju iz Grada Buzeta pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa