U Banjolama se uređuju šetnice, lučice i plaže i gradi dvorana

14.02.2013 - 08:58
Početak radova na temeljima ceradne dvorane u Banjolama
Početak radova na temeljima ceradne dvorane u Banjolama

"Inicijativa uređenja šetnice tj. protupožarnih putova na Bumbištu u Banjolama je potekla od članova udruge mladih 'Frašker' iz Banjola", izjavio je na konferenciji za medije, 13. veljače, predsjednik udruge mladih "Frašker" Dražen Mišković iz Banjola.

Planirana vrijednost investicije je 50 tisuća kuna. Pikamiranje trase izvela je tvrtka Pegaso za 25 tisuća kuna, dok je frezanje izvela tvrtka Krt iz Buzeta za 13 tisuća kuna. Ravnanje i valjanje terena izvele su tvrtka Mikop iz Banjola u iznosu od 10 tisuća kuna. Uređen je protupožarni put u duljini od 500 metara i širini 4 metra.

Uređenje lučice Portić u Banjolama

Na konferenciji za medije u Banjolama, načelnik Općine Medulin Goran Buić izvijestio je da se na području lučice Portić postavljaju ivičnjaci, nakon čega slijedi uređivanje zelenog otoka, nasipavanje zemlje te uređenje dječjeg igrališta u obliku broda u kojem će se djeca moći igrati.

Vrijednost zemljanih i građevinskih radova je 50 tisuća kuna, a izvodi ih tvrtka Hiža iz Banjola. Nabava dječjeg igrališta u obliku broda stajati će 80 tisuća kuna. Također će se urediti i nogostup prema lučici Portić, nakon čega slijedi asfaltiranje parkirališta za automobile.

Ureduje se djecčje igralište u lučici Portić
Ureduje se djecčje igralište u lučici Portić
Uređenje lučice i plaže pod Lijon u Banjolama

Za potrebe športske lučice Pod Lijon izvršena je priprema radova na obali za izgradnju još jednog mola koji je planiran prostornim planom Općine Medulin, a biti će obuhvaćen u urbanističkom planu uređenja Banjole.

Nadalje napravljen je projekt kojeg je izradila tvrtka IG iz Labina, po kojem se uređuje plaža Pod Lijon u dužini od 430 metara. U prvoj fazi u dužini od 140 metara izvedeno je nasipavanje i frezanje buduće plaže koja će u konačnici biti nadopunjena šljunkom. "Vrijednost projekta i prve faze radova iznosi 300 tisuća kuna, a projekt financira tvrtka Marina Ibacom iz Banjola", kazao je Klaudio Privrat iz kabineta načelnika Općine Medulin.

Ceradna dvorana u Banjolama

Za građenje polivalentne dvorane u naselju Banjole ishodovano je Rješenje o uvjetima građenja kojim je dozvoljena gradnja polivalentne dvorane dimenzija 13x24 metra katnosti prizemlja građevinsko bruto površine 311,9 m2.

Za dvoranu je proveden postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova. Radove izvodi Vintijan d.o.o iz Vintijana. Vrijednost radova po nabavi iznosi 150 tisuća kuna. Za postavljanje dvorane proveden je postupak javne nabave. Najpovoljniji ponuditelj je Tip Top sport d.o.o Rijeka po cijeni od 997,5 tisuća kuna za balon dvorane u Medulinu i Banjolama. Dvorana u Banjolama koštati će oko 500 tisuća kuna.

"Prema projektu dvorane koji je dostavljen od Tip Top sporta d.o.o. nakon izvođenja temelja, uslijediti će postavljanje nosive konstrukcije i izvođenje završnih radova, a rok izvođenja radova je 60 dana", kazao je načelnik Općine Medulin Goran Buić na konferenciji za medije.

Načelnik općine Goran Buić obišao je novouređenu plažu u Banjolama
Načelnik općine Goran Buić obišao je novouređenu plažu u Banjolama
Novoisfrezana plaža Pod Lijon u Banjolama
Novoisfrezana plaža Pod Lijon u Banjolama
Započeli radovi na školskoj dvorani u Banjolama
Započeli radovi na školskoj dvorani u Banjolama

Tweet

Posljednje novosti