Rada Borić u vezi se jednim od 17-orice osnivača IDS-a

1
Rada Borić
Rada Borić

Saborska zastupnica Rada Borić, jedna od osnivačica Nove ljevice, koja je u Sabor ušla na listi koalicije Možemo, u ljubavnoj je vezi s Nenadom Klapčićem, jednim od 17-orice osnivača IDS-a.

Klapčić je bio prvi glavni tajnik IDS-a, potom je bio tajnik Kluba zastupnika IDS-a u Saboru, a nakon razlaza s Jakovčićem priklonio se Delbiancovom IDF-u.

No, nakon toga se nije dugo zadržao u Istri i posljednjih 15-ak godina bio je angažiran u raznim nevladinim organizacijama diljem Hrvatske, jedno je vrijeme bio zaposlen u Obrtničkoj komori Hrvatske, a trenutno radi u udruzi Futurist. Klapčić je i vlasnik tvrtke Moderata consulting za poslovno savjetovanje i trgovinu.

Njegova nevjenčana partnerica poznata je feministica i aktivistica za ženska prava, a nedavno se našla i na Milanovićevoj 'listi za odstrijel'.  

Predsjednik Zoran Milanović za nju je napisao da ne govori istinu kada kaže da ga je podržavala i za njega glasala.

„Gospođa Borić prištekala se tek u drugom krugu predsjedničkih izbora, poput još nekih poštenjačina, nakon moje, njoj nejasne, pobjede u prvom krugu. Došla je na onaj lijepi i energični skup u Boćarskom domu u Zagrebu i ugurala se u kadar, istina, u dogovoru s organizatorima skupa. Upisala se u partizane u svibnju 1945. godine. Ginulo se još i tada, u borbama za Rijeku i Istru, ali ona tamo nije uočena. Takva ličnost, sad dolazim do povoda ovome zapisu, traži od nedavno izabranog predsjednika Republike, to jest mene, da – odstupim. Ni manje ni više nego da odstupim!“, napisao je među ostalim Milanović. (N.Č.)

Nenad Klapčić i Rada Borić nakon glasanja na izborima (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa