Pula će biti domaćin završnice studentskih igara

0
Boris Miletić i Zrinko Čustonja
Boris Miletić i Zrinko Čustonja

Svečano potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji Javne ustanove Pula sport s Hrvatskim akademskim sportskim savezom, kojim Pula postaje sjedište završnice sportskih igara za studente svih sveučilišta i veleučilišta s područja Hrvatske, potpisali su gradonačelnik Boris Miletić i predsjednik HASS-a Zrinko Čustonja. Ugovor je potpisan 23. veljače u pulskom Domu sportova Mate Parlov.  

„Dugo smo tražili grad koji bi bio sjedište završnice studentskih igara, grad koji ima dobru infrastrukturu, logistiku i ostalo važno za održavanje takvog događaja. A sve smo to našli u Puli“, rekao je Čustonja i rekao kako će se završnice igara održavati u Puli idućih pet godina.“ Time ujedno  dajemo podršku u razvoju Pule kao mladog sveučilišnog centra“, kazao je.

Savez će se u veljači kandidirati Zagreb i Rijeku za studentsku Univerzijadu. „Studentske igre su jedan od najmasovnijih sportskih sustava u zemlji. U Puli će oko 500 studenata odmjeriti snage osam do devet sportova, među ostalima u nogometu, tenisu i odbojci na pijesku", rekao je ravnatelj Javne ustanove Pula sport, Mario Peruško.

„Odredili smo da ćemo razvoj temeljiti na znanju. Ukoliko želimo biti studentski grad, studentima moramo ponuditi i druge sadržaje jer sveučilište ne čine samo zgrade, a sport je itekako važan i dobar način zabave“, rekao je Miletić ne krijući zadovoljstvo što je upravo Pula odabrana kao domaćin. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa