Žminjac nasrnuo na policajca i zaprijetio mu smrću

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 51-godišnjak s područja Žminja počinio kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi. Naime, u subotu, 12. siječnja oko 2,30 sati, policijska ophodnja pokušala je u prilikom kontrole prometa zaustaviti u Žminju Alfa Romeo, pulskih tablica, kojim je upravljala ženska osoba.

Vozačica se oglušila na svjetlosne i zvučne signale policijskih službenika te je nastavila vožnju sve do mjesta Jurići, gdje je parkirala automobil. Nakon izlaska iz vozila, žena je policijskim službenicima odbila pokazati dokumente, a uskoro je iz vozila izašao i muškarac, koji je počeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te je također odbijao dati na uvid osobne isprave.

Budući muškarac nije prestajao s protupravnim ponašanjem, policijski službenik priopćio mu je da je uhićen, no muškarac ga je tada odgurnuo na parkirani automobil i zaprijetio mu smrću. Na mjesto događaja uskoro je stiglo još policijskih službenika te je muškarac, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o 51-godišnjaku, priveden u prostorije policijske postaje. Protiv njega se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, a radi počinjenja prekršaja, protiv muškarca i 46-godišnjakinje se pokreće prekršajni postupak, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa