Boris Miletić oštro osudio postupanje policije prema Nigerijcima

2

Obzirom na krajnje nekorektno i sramotno postupanje hrvatske policije prema dvojici studenata iz Nigerije, koji su sudjelovali na 5. Svjetskim međusveučilišnim igrama u Puli od 14. do 17. studenog, pulski gradonačelnik Boris Miletić uputio je reagiranje ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću sljedećeg sadržaja.

"Pula je ugostila više od 2.200 mladih sportaša studenata iz 22 različite države Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka. Među njima su sudjelovala i dvojica predstavnika iz Nigerije s urednim dokumentima, potrebnim vizama i povratnom avionskom kartom te je neshvatljivo zbog čega ih je hrvatska policija iz Zagreba odvela u izbjeglički kamp u Bosni i Hercegovini.

Postupanje hrvatske policije koje ljude osuđuje na temelju boje kože u jednoj uređenoj europskoj državi 21. stoljeća je sramotno i zaslužuje svaku osudu! Međusveučilišne igre u Puli dodatno su promovirale Pulu kao otvoren grad koji je postao svojevrsni sinonim multikulturalnosti i multietničnosti, grad koji njeguje vrijednosti tolerancije, slobode i različitosti te koji ne dijeli ljude po boji kože.

Oduvijek se zalažemo za stvaranje društvenog okruženja bez predrasuda i osuda te vjerujemo kako smo primjer moderne zajednice – u kojoj su svi dobrodošli i u koju se svi rado vraćaju. Pozivamo Vas na preispitivanje postupanje policije prema dvojici studenata iz Nigerije, da im žurno pomognete u rješavanju ove situacije te očekujem da im se uputi isprika.", ističe se u reagiranju gradonačelnika Miletića upućenom ministru Božinoviću.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa