spektakl u gradu

Video Pogledajte kako su famozne bubnjarice zapalile centar Pule

Piše: Ivor Balen

20.09.2024 - 14:00
Foto: Srećko Niketić/Pixsell
Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Sinoć je počela 10. Visualia, pulski ulični svjetlostni spektakl, i to vrlo impresivno, usprkos kiši koja je bila dosadna, a na trenutke i dosta jaka.

 

Najviše pažnje prvu večer, a bome i noć, pokupila je bubnjarska grupa, takozvani LED bubnjari, ili kako smo uspjeli vidjeti kroz njihove maske - uglavnom je riječ o bubnjaricama.

One su udarale ritam manifestacije, i doslovno i u prenesenom značenju. Snimili smo ih za noćnog nastupa ispred Uliksa, jučer oko 23 sata, pa pogledajte i video.

Prethodno se bubnjalo po cijelom gradu, s naglaskom na Forum. Prava buka, ali ona uhu ugodna, bila je u uskoj ulici Prvomajskoj. Oko bubnjarica okupilo se puno svijeta, cijelo vrijeme imale su publiku i pratnju. 

Večer je započela na Portarati gdje je nastupio popularni DJ Kovač, a nakon njega Sosa. Posjetitelji su dobili male crvene lasere, što je stvaralo dodatni dojam. Nažalost, skoro cijelo vrijeme padala je kiša, što je donekle kvarilo raspoloženje. Da je bilo ljepše vrijeme, vjerojatno bi grad bio krcat. 

A Visualia je to zaslužila jer je doista riječ o spektakularnoj manifestaciji. Kreacije na pulskim zgradama su famozne, treba ih vidjeti uživo.

Može se napraviti cijeli đir po gradu prateći instalaciju po instalaciju. Nešto je osvjetljeno na čak 16 lokacija, a autori su umjetnici iz 13 zemalja. 

"Pojeo nas je program, velik je, krasan i neće ga biti lako odraditi, ali se veselimo“, rekao je direktor festivala Marko Bolković, a to tako doista i jest.

Zato danas i sutra - svi u centar Pule. Instalacije su postavljene na sve strane. Nemojte da vam bude žao što niste bili...

Tweet

Posljednje novosti