Istarska epizoda afere Bankomat: Istraga zbog Glasa Istre, NIT-a i Mehanike

0
Mehanika, NIT i Glas Istre nisu imali valjano osiguranje za odobrene kredite
Mehanika, NIT i Glas Istre nisu imali valjano osiguranje za odobrene kredite

Dok s Ivanom Sladonjom i Marijem Kirinićem čeka sjednicu optužnog vijeća na kojoj će se odlučivati je li USKOK-ova optužnica u aferi Bankomat prošla popravni, protiv Josipa Protege otvorena je još jedna istraga, piše Večernji list.

Ovaj put osumnjičen je da je sa Sladonjom i Kirinićem oštetio HPB za oko 75 milijuna kuna jer je 2007. i 2008. godine trgovačkim društvima Mehanika, Nezavisna istarska televizija i Glas Istre odobravao kredite koji nisu imali valjano osiguranje. Osim Protege, Kirinića i Sladonje te tri spomenuta trgovačka društva osumnjičeni su i Dinko Spajić, Predrag Škuljević i Gordana Restović.

Kada je ljetos doneseno rješenje o pokretanju istrage protiv Protege i ostalih, oni su na tu odluku istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda uložili žalbu. Kako su naveli u žalbama, smatrali su, naime, da je odluka o pokretanju istrage neosnovana i nezakonita, a svoj stav pravdali su argumentima da iz dokaza koji su priloženi spisu ne proizlazi osnovana sumnja da su počinili to za što su osumnjičeni.

No izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda bilo je drukčijeg stava te je navelo da iz svih dokaza prikupljenih tijekom predistražnog postupka proizlazi osnovanost sumnji protiv Protege i ostalih, piše Večernji list.

Među osumnjičenima je i Gordana Restovic
Među osumnjičenima je i Gordana Restovic

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa