NK Istra 1961: Čagalj nije uzimao doping, već se liječio

0
Igor Čagalj (Foto: NK Istra 1961)
Igor Čagalj (Foto: NK Istra 1961)

"Nogometni klub Istra 1961 š.d.d. upoznat je s odlukom Disciplinske komisije HNS-a koja je sukladno izvješću Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) pokrenula disciplinski postupak protiv našeg igrača Igora Čaglja, koji je nakon prvenstvene utakmice između NK Slaven Belupo i NK Istra 1961 odigrane 26. listopada u Puli na doping testiranju bio pozitivan na Dexamethasone, tvar koja se nalazi na popisu zabranjenih sredstava", stoji u priopćenju NK Istra 1961.

U priopćenju poručuju kako, u ovom slučaju, a što je potvrdio i klupski liječnik dr. Dragan Vujović, igrač ne snosi odgovornost za spomenuti nalaz, već je terapiju dobivao isključivo po preporuci liječnika u svrhu rješavanja bolnog sindroma i sumnje na upalu ishiadičnog živca, što potvrđuje i sam nalaz.

Naime, kako kažu, svu terapiju kojoj je igrač bio podvrgnut prijavljena je u formularu na samom testiranju, a klubu i klupskom liječniku nije bila nikakva namjera prikriti ili na bilo koji drugi način oštetiti igrača, zbog čega nije tražena analitza B uzorka.

Žalimo zbog nastale situacije: Sredstva su korištena isključivo u terapijske svrhe

"Da se radi o lijeku koji se nalazi u kategoriji S9 glukokortikoida, iz popisa zabranjenih sredstava odnosno da je Dexamethason, primijenjen parenteralno nedozvoljena supstanca, igrač nije bio upoznat, kao nažalost niti klupski liječnik, koji je terapiju provodio po preporuci neurologa", navode u klubu i poručuju kako je svima bilo najvažnije da su bolovi već nakon druge terapije bili znatno manji, a nakon kompletne terapije i u potpunoj regresiji te je igrač mogao odigrati utakmicu.

"Stoga NK Istra 1961 izražava duboko žaljenje zbog nastale situacije te je uvjeren kako će stegovni postupak koji će uslijediti dokazati sve spomenute navode. Još jednom ponavljamo kako u ovom slučaju nije nikome bio cilj povećavanje igračkih sposobnosti Igora Čagalja primjenom nedozvoljenih sredstava, već isključivo terapijska svrha", poručuju iz NK Istra.

Nogometaš Istre Igor Čagalj suspendiran zbog dopinga

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa