Djed Mraz ispunio dječju želju: Mali Kaštelirci će dobiti klizalište

05.12.2012 - 07:22
Djed Mraz pismo je primio preko patuljaka
Djed Mraz pismo je primio preko patuljaka

“Dragi Djede, nikada nisam klizala i nisam uživo vidjela klizalište pa bih željela da i u našem mjestu naprave klizalište da bar jednom probam. Ne moraš žuriti, imaš vremena do iduće godine kada ćeš nam ponovno doći.“ Ovako je u svom pismu Djedu Mrazu prošle godine napisala osmogodišnja djevojčica iz Kaštelira, jednog mjesta u Hrvatskoj u kojoj najpoznatiji djed na svijetu ima svoju kuću, a koju su uredili kaštelirski volonteri uz pomoć općinara, roditelja, djedova i baka i tamošnje turističke zajednice, piše Večernji list.

A da snovi i dječje želje mogu postati stvarnost, pokazalo se već ove godine. Kuća Djeda Mraza, uređena, opremljena, malčice veća nego lani te ispunjena mirisima svježe pečenih kolača i jabuka otvorila je svoja vrata nestrpljivima prošli tjedan, a jučer je stigao i dar – klizalište! Poslao ga je Djed Mraz koji je ispunio želju iz pisma djevojčice koje je primio, kaže, preko patuljaka, sa svim pečatima i ukrasima koji su bili nacrtani.

Kaštelir je tako uz Pulu postao jedino mjesto u Istri na kojem će se moći klizati, a led su prva isprobala djeca. Kada se smrači, mjesta će biti i  za odrasle iako oni nisu, kažu vilenjaci koje predvodi Ester Diklić, pisali Djedu na vrijeme, a upitno je i jesu li bili dobri tijekom godine. No, priliku im uvijek valja pružiti, a mogu se "iskupiti" pečenjem keksa i čitanjem bajki najmlađim posjetiteljima.

Zdravica vilenjaka toplim sokom od jabuke (Foto: Večernji list)
Zdravica vilenjaka toplim sokom od jabuke (Foto: Večernji list)

 

Tweet

Posljednje novosti