Flego: Ograde na jednoj strani potiču samo ograde na drugoj!

0
Valter Flego
Valter Flego

„Europa je za mene oduvijek imala snažan duh, snažnu ideju otvorenosti, progresivnosti i tolerantnosti. I siguran sam da to mora i dalje imati. Nažalost, danas u 2019. godini prepunoj tehnoloških inovacija i dostignuća, pa tako i za kontrolu granica, naše prijateljske države Slovenija i Italija najavljuju dizanje novih kilometara žičanih ograda na našim granicama“, započeo je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego svoj jučerašnji govor na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

- Mi smo odlučno protiv toga! Izgradnjom novih žičanih ograda ne rješava se problem ilegalnih migracija. Zidovi potiču zidove, a ograde na jednoj strani potiču samo ograde na drugoj! To je potpuno pogrešno, naglasio je Flego. O sigurnosti domicilnog stanovništva, smatra Flego, „apsolutno treba voditi računa, kao i o migrantima, te se humano prema njima ponašati, ali žica ne rješava problem“.

- Ono što Europska komisija treba učiniti jest zajednička borba protiv krijumčara te rješavanje problema na samome izvoru. Jer, ovo nije slobodna, otvorena i uključiva Europa. Granice se moraju štititi, ali ne na ovaj način, zaključio je zastupnik IDS-a u EP-u Valter Flego svoj jučerašnji jednominutni plenarni govor.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa