AKTUALNI HNL PRVAK DOLAZI NA DROSINU

Hoće li Tramezzani novim pojačanjima nadoknaditi izostanak standardnog prvotimca?

Piše: Siniša Žulić

18.10.2024 - 14:43
Paolo Tramezzani (FOTO: Milivoj Mijošek)
Paolo Tramezzani (FOTO: Milivoj Mijošek)

Subotnjim susretom s aktualnim državnim prvakom Dinamom, nogometaši Istre 1961 na svojoj Drosini otvaraju drugi krug ovogodišnjeg natjecanja u HNL-u. Čak 11 bodova i šesto mjesto nakon prvih devet susreta nikako nije loš rezultat, pogotovo kada se uzme u obzir da ‘zeleno-žuti’ nikada nisu imali bolji bodovni skor otkako je Lige 10, iako mnogi poklonici istarskog prvoligaša smatraju kako je saldo mogao biti i bolji.

Ono što je sigurno, sutra ćemo vidjeti značajno drugačije izdanje domaće momčadi od prvoga kola u Maksimiru kada je Paolo Tramezzani ušao u prvenstvo s idejom da napada protivnika po cijelom terenu igrajući ‘jedan na jedan’, što mu je na kraju donijelo čak pet zgoditaka u mreži na kišom okupanom Maksimiru. Istra sada igra malo ‘pametnije’ što joj je donijelo i rezultate u posljednja dva susreta, a kiša koja je najavljena za sutra bi i u ovom slučaju mogla biti određeni faktor u postavljanju i razvoju igre obje momčadi. Razlika je i u tome što će na Dinamovoj klupi sjediti drugi trener.

- Radi se o jako kvalitetnom treneru jer Bjelicu sam imao prilike upoznati u Italiji. Dinamo uvijek ima pobjednički mentalitet, to su pokazali zadnjih 20 godina, a taj pobjednički mentalitet te tjera da se svakoj ekipi suprotstaviš s maksimalnom pozornošću i koncentracijom. Tako će biti i sutra, u to sam uvjeren, poručio je Tramezzani.

 

U ovom susretu Istrin trener će biti lišen usluga svog dosadašnjeg standardnog prvotimca Darija Marešića zbog tri žuta kartona, kojeg je u proteklim susretima uz njegovu prirodnu poziciju na stoperu, koristio i u veznom redu. Tijekom ove reprezentativne pauze ‘zeleno-žuti’ su pojačani upravo na te dvije pozicije, dolaskom stopera Luke Bogdana koji se u pripremnom susretu protiv Brava pokazao pojačanjem te iskusnim veznjakom Andre Pokom, koji nije nastupio protiv slovenskog prvoligaša, no dojmovi s treninga su također odlični. Stoga nije nemoguće da talijanski trener posegne već od prve minute i za uslugama nekog od ove dvojice novopridošlih igrača.

- Danas i sutra imamo još treninge i nakon toga ću donijeti odluku o sastavu. Uvijek volim raditi eksperimente, no olakšava mi što su svi moji igrači uvijek na dispoziciji, znam da daju sve za ekipu i kad imaš takve igrače, s takvim karakterom, to treneru daje puno mogućnosti. Sve što radim radim jer imam podršku svojih igrača. Natjecanje je jako u ovom trenutku, istina je da svi moji igrači zaslužuju priliku, znam da imam puno dobrih igrača što mi daje mogućnosti da biram način i stil igre, eksperimentiram, ali uvijek s ciljem traženja najbolje solucije za ekipu.

I dok i za ovaj susret nije otvorena istočna tribina, ostale tri trebale bi biti solidno popunjene. Za zapad karata više nema, dok su gostujući navijači na južnoj tribini dosad kupili petstotinjak ulaznica za ovaj dvoboj. Kao i mnogim dosadašnjim susretima, na sjeveru bi se Demonima prema najavama trebala pridružiti i oveća skupina porečkih Šajeta, koji će u Pulu stići direktno sa utakmice svog Jadrana protiv Hrvatskog Dragovoljca.

- Vjerujem da je sutra pred nama vrlo intenzivna utakmica, jako je bitno kako ćemo ući u utakmicu i u drugo poluvrijeme, moramo pokazati sebe, pokazati da nas nije strah boriti se i uzeti bodove. Kod nas je svlačionici uvijek jako dobra atmosfera, i kad pobjeđujemo i kad gubimo, jako smo povezani kao tim, uvijek razgovaramo međusobno ako imamo nekih problema, a isto tako zajedno i slavimo pobjedu. Vjerujem da se neće ponoviti loš rezultat s prošle utakmice i mislim da će ovoga puta Dinamu biti puno teže, jer učimo iz svojih grešaka kako bi bili bolji iz utakmice u utakmicu. Kad igraš kod kuće uvijek se osjećaš bolje, više je adrenalina, bolja je koncentracija, ali na kraju je bitno dati svoj maksimum, bilo da se radi o domaćoj ili gostujućoj utakmici, rekao je na konferenciji za novinare uoči utakmice s Dinamom mladi reprezentativac Moldavije i obrambeni igrač Istre 1961 Iurie Iovu.

Tweet

Posljednje novosti