petko radulović

Doktorirao dugogodišnji ravnatelj Ekonomske škole u Puli

Piše: Istarski.hr

18.10.2024 - 15:59

Petko Radulović, dugogodišnji ravnatelj Ekonomske škole u Puli i student prve generacije doktorskog studija Nove paradigme obrazovanja na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli obranio je jučer doktorski rad 'Prisutnost i uloga računalnog razmišljanja u srednjim školama Istarske županije'.

 

Rad je napisan pod mentorstvom prof. dr. sc. Nevenke Tatković i komentorstvom izv. prof. dr. sc. Giorgia Sinkovića. Povjerenstvo za ocjenu i obranu doktorskoga rada (predsjednica Bojana Ćulum Ilić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci;  Jurka Lepičnik Vodopivec, Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem i Marjan Krašna, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru) rad i obranu ocijenili su pozitivno te je time dr. sc. Petko Radulović postigao najviši stupanj obrazovanja, i to iz područja društvenih znanosti, polje pedagogija.

"Znanstveni doprinos Radulovićevog doktorskog rada ogleda se u ulozi računalnog razmišljanja u općem uspjehu i odabiru škole/zanimanja. Također, izrađen je preoblikovani test računalnog razmišljanja, preoblikovana skala procjene konstruktivističke nastave te skala pozitivnih stavova o računalnom razmišljanju. U radu je predloženo da se razvijanje računalnog razmišljanja uvrsti u kurikulume predmeta u osnovnoj i srednjoj školi", stoji u obrazloženju Fakulteta.

Tweet

Posljednje novosti