Porečan prevaren prilikom kupnje automobila preko interneta

07.11.2012 - 10:56
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Porečka je policija 6. studenog zaprimila prijavu 55-godišnjaka iz Poreča da je prevaren prilikom kupnje automobila. Naime, muškarac je u svibnju putem internetskog oglasnika pronašao povoljnu ponudu za kupnju osobnog automobila iz Velike Britanije te je nakon kraćeg dopisivanja s nepoznatom osobom, uplatio na račun primatelja više tisuća kuna.

Budući je rok za dostavu prošao, a automobil još uvijek nije bio isporučen, muškarac je ponovno kontaktirao tvrtku od koje je ''kupio'' vozilo. Ovaj je put tvrtka tražila uplatu još nekoliko tisuća kuna radi dodatnih troškova prijevoza, a nakon što je muškarac odbio uplatiti traženi iznos, prekinuta je sva komunikacija od strane prodavatelja, izvijestila je istarska policija.

Policija upozorava: Građani, budite oprezni, ne nasjedajte na povoljne oglase

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.

Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji. Policija stoga upozorava građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

Tweet

Posljednje novosti