Od Kršana do Pazina filmska potjera za 21-godišnjakom iz Buja

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom s područja Buja utvrđene su osnove sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Naime, mladić je 14. listopada oko 4 sata upravljao Renaultom, pulskih tablica, pri čemu se u Kršanu oglušio na signale policajaca da zaustavi vozilo te je nastavio kretanje u smjeru Pazina.

Policijska ophodnja krenula je za njim, no kada su ga u Gračišću pokušali preteći, mladić ih spriječio na tako da je prešao na lijevu prometnu traku te su policajci bili primorani odustati radi opasnosti da slete van kolnika i udare u kameni zid.

U potjeru se tada uključila i druga ophodnja, no 21-godišnjak je i njih sprječavao u obavljanju službene dužnosti, tako da je stalno prelazio na suprotnu stranu kolnika, krivudajući i ugrožavajući promet iz suprotnog smjera.

Nakon udara u policijsko vozilo sletjeli s ceste

Došavši do raskrižja Kičer, policijski službenik uspio ga je obići i doći ispred njega, a tada je 21-godišnjak desnom stranom automobila udario u policijsko vozilo, nakon čega su oba automobila sletila s kolnika. U nesreći je 21-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Nakon toga, mladić je uhićen i doveden u prostorije policijske postaje te se  protiv njega  Općinskom državnom odvjetništvu u  Puli podnosi kaznena prijava, dok se prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa