Turistička škola iz Poreča od EU dobila 150 tisuća eura

0
Ugovore su uručili ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i Laszlo Andor povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije
Ugovore su uručili ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i Laszlo Andor povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije

Potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju projekata u okviru sheme dodjele bespovratnih sredstava Europske unije, pod nazivom „Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva“, započela su s provedbom tri projekta čiji su prijavitelji strukovne škole iz Istarske županije, a jedna od njih je i TUŠ Antona Štifanića iz Poreča.
U Tehničkom muzeju u Zagrebu održana je svečanost dodjele ugovora o bespovratnim sredstvima iz predpristupnih fondova EU, a uručio ih je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i Laszlo Andor povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost Europske komisije. Ugovor je preuzela ravnateljica TUŠ A.Štifanić Vesna Baranašić.

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića iz Poreča provest će projekt „Sutra radim - Praksom do uspjeha“ vrijedan 172.914,41 eura, od čega bespovratna sredstva iznose 150.297,21 eura odnosno 86%. U projektnom partnerstvu su: Gospodarska škola Buje, Grad Poreč, Grad Buje, Udruženje obrtnika Poreč, Ugostiteljska škola Opatija i Obrtnička komora Primorsko-goranske županije.

Projekt „Sutra radim – Praksom do uspjeha“ osmišljen je s ciljem premošćivanja jaza između potreba poslodavaca u turizmu kao dominantnoj gospodarskoj djelatnosti na području Istarske županije, te mogućnosti, znanja i sposobnosti posloprimaca u Istri. Stvaranjem suvremenih kompetencija ljudskih resursa u turizmu modernizacijom srednjoškolskih strukovnih kurikuluma, te stvaranjem direktne i dugoročne komunikacije između tržišta rada i srednjoškolskih obrazovnih ustanova ostvaruju se strateški preduvjeti za održiv razvoj regije, ne samo u smislu veće i dugoročne zaposlenosti budućih djelatnika, već i u smislu održivog razvoja gospodarstva područja. Projektom se opremaju dva kuharska praktikuma, 4 informatička praktikuma, educira 48 nastavnika triju škola, stvaraju dva internetska portala kao komunikacijski kanali poslodavaca-učenika- nastavnika, te kao promocija strukovnih zanimanja. Projektom je predviđeno i dvodnevno studijsko putovanje u gastro-destinaciju Firenzu za 100 učenika i 7 nastavnika. Osim navedenog nastat će i praktični priručnik Sutra radim – Praksom do uspjeha, promotivni film, a rezultati projekta biti će prezentirani na završnoj konferenciji u sklopu sajma poslova Istre, izvjestili su iz Grada Poreča.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa