Svjetsko prvenstvo u Bratislavi: Istarski kickboxeri u samom vrhu svijeta

0
Istarski kickboxeri su svojim radom i rezultatima ostavili visok dojam
Istarski kickboxeri su svojim radom i rezultatima ostavili visok dojam

U Bratislavi je od nedjelje 09. rujna do subote 15. rujna održano Svjetsko kickboxing prvenstvo za juniore i kadete. Prema broju učesnika, ovo je do sada bilo najjače Svjetsko kickboxing prvenstvo.

Prema podacima organizatora, na natjecanju je sudjelovalo oko 1600 natjecatelja iz više od 50 zemalja sa 5 kontinenata. Odrađeno je oko 2250 nastupa. Pojedini su natjecatelji imali po dva nastupa (u semi contactu i light contactu). Na ovom su Svjetskom kickboxing prvenstvu po prvi put sudjelovale reprezentacije Kineskog Taipeia i Venezuele.

U sastavu kickboxing reprezentacije Republike Hrvatske nastupilo je 66 reprezentativaca sa 79 nastupa odnosno startova. Među njima je izuzetno uspješno sudjelovalo i sedam članova istarskih klubova; Katarina Cukarić i Marino Faraguna iz labinskog Budokaia, Marko Opšivač iz rovinjskog Budokaia, Diana Tanushaj iz medulinskog Lava, Ana Alaber iz pulskog Lava te Iva Forkapa i Marco Baban iz pulskog Planet sporta, koji su svojim nastupom dokazali da su u samom vrhu svjetskog kickboxinga.

Svi su istarski kickboxeri osim Marina Faragune nastupili u light contact borbama dok je Marino Faraguna nastupio u full contactu, a Katarina Cukarić i u semi contactu.

Izvrsni rezultati istarskih kickboxera

Prvo mjesto su osvojili Marko Opšivač u kategoriji juniora do 74 kg i Katarina Cukarić u kategoriji starijih kadetkinja do 65 kg. Drugo mjesto je osvojila Iva Forkapa u kategoriji juniorki do 70 kg. Treća mjesta su osvojili Ana Alaber u kategoriji starijih kadetkinja do 50 kg, Diana Tanushaj u kategoriji juniorki do 50 kg i Marco Baban u kategoriji juniora do 89 kg.

Marino Faraguna je nastupio u full contactu u kategoriji do 54 kg. Zaustavljen je već u kvalifikacijama od natjecatelja iz Kazahstana. Katarina Cukarić je nastupila i u semi contactu u kategoriji starijih kadetkinja do 65 kg ali je zaustavljena još u kvalifikacijskim borbama. Općenito, istarski kickboxeri su svojim radom i rezultatima ostavili vrlo visok dojam i pokazali da su u samom svjetskom vrhu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa