PEUB: Hrvatski boćari osvojili četiri medalje

10.09.2012 - 07:03
Hrvatski reprezentativci s izbornikom Milanom Celijom
Hrvatski reprezentativci s izbornikom Milanom Celijom

"Kruna cijelog ovog natjecanja biti će kada hrvatski reprezentativci stanu na pobjednička postolja čime će se dijelom odužiti svima koji su uložili napore u ovu organizaciju", isticali su članovi organizacijskog odbora na proteklim konferencijama za medije uoči i tijekom Prvenstva Europe u boćanju koje se koje se održavalo od 3. do 8 rujna u Pazinu.

I upravo krunu natjecanja čine četiri osvojene medalje hrvatske boćarske reprezentacije. Zlatnu medalju osvojio je Leo Brnić, čime je postao novi europski prvak u brzinskom izbijanju. On je u finalnom natjecanju pobijedio Slovenca Aleša Borčnika, dok su treće mjesto u toj disciplini osvojili su Francuz Fabien Jarnet i Talijan Marco Ziraldo.

Ante Grančić je izvrsnom igrom također osvojio zlatnu medalju. On je bio prvi u disciplini pojedinačno, klasično, pobijedivši u finalu Talijana Denisa Pautassia rezultatom 13:8.

Osvojene medalje hrvatske reprezentacije kruna su PEUB-a 2012.
Osvojene medalje hrvatske reprezentacije kruna su PEUB-a 2012.
U igri parova Gianfranco Santoro i Roland Marčelja osvojili su brončanu medalju, Za ulazak u finale pobijeđeni su od Stojčića i Jurića iz Bosne i Hercegovine (6:9). Broncu je osvojio i par Roland Marčelja i Leo Brnić u štafetnom izbijanju.

"Tribine su pune publike, inače je uobičajeno da to bude u završnicama, ali ovdje je dvorana puna od jutra do navečer", isticali su redom sudionici konferencija za medije. Uistinu, uz odličnu igru i kvalitetnu organizaciju, prateći sve reprezentacije tijekom svih disciplina, publika dala posebnu draž ovom natjecanju. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

Tweet

Posljednje novosti