pula sport

Izrađeno idejno rješenje novih svlačionica za Pattinaggio

0
Ivan Glušac
Ivan Glušac

Ovaj tjedan je završeno idejno- arhitektonsko rješenje izgradnje novih svlačionica na ulazu u košarkašku dvoranu u sklopu SC Mirne odnosno popularnog Pattinaggia. Svlačionice će se graditi tijekom ljeta, u srpnju i kolovozu ove godine. Naime, dvoranu u SC Mirne osim mnogobrojnih sportaša koriste i učenice i učenici četiri pulske srednje škole te će se gradnja novih svlačionica odvijati tijekom ljetnih praznika kako bi početkom nove školske godine učenici mogli neometano pohađati nastavu iz tjelesnog odgoja, navodi se u priopćenju Pula Sporta koje potpisuje direktor Ivan Glušac.

Nove svlačionice gradit će se u sustavu modularno – montažne gradnje. Ukupna bruto površina novih svlačionica iznosit će 135 m2, dok će neto površina novih svlačionica iznositi 111,41 m2. Kompleks novih svlačionica sadržavat će: ulazni hodnik (10,91 m2), Info pult-recepcija (4,22 m2), čisti hodnik (15,62m2) te ukupno pet modernih svlačionica, dvije za žene (svaka po 17,70 m2), dvije za muškarce (svaka po 17,70 m2) i jedna za osobe koje se otežano kreću (10 m2). Muške i ženske svlačionice imat će svaka po četiri tuša, tri sanitarna čvora i dva umivaonika. Osim toga, dijelom svlačionica  bit će i prostori za presvlačenje s klupama i vješalicama. Svlačionica za osobe koje se otežano kreću sadržavati će sanitarni čvor, prostor za presvlačenje i tuš koji će biti prilagođeni njihovim potrebama.

Investicijom u izgradnju novih svlačionica tvrtka Pula Sport želi održati visok standard infrastrukture za svoje korisnike među kojima prevladavaju naši najmlađi sugrađani. Paralelno s izgradnjom novih svlačionica, obavit će se i rekonstrukcija postojećih nosivih zidova i temelja kao i vanjsko i unutarnje bojanje postojeće dvorane i vanjskog zida.

Nakon završenog idejnog rješenja u tijeku je izrada glavnog projekta koji radi arhitektonski ured Tranzena iz Pula, a glavni će projekt biti gotov do 15. lipnja ove godine. Nakon dobivanja građevinske dozvole, uslijedit će izgradnja kompleksa novih svlačionica, čiji se završetak očekuje do početka nove školske godine 2017./18. godine. Tlocrt pogledajte ovdje i ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa