Vodnjan: Talijanska policajka u patroli s kolegama lokalne postaje

0

11. srpnja u Gradu Vodnjanu gradonačelnik Klaudio Vitasović na prigodnom primanju razgovarao je s policijskom službenicom iz ureda Interpola iz Rima, inspektoricom Patriziom Spadini. Ona će do kraja kolovoza surađivati sa hrvatskim kolegama iz PU Istarske te biti na raspolaganju talijanskim turistima koji ljetuju na području Grada Vodnjana i Istarske županije. Na prijemu su bili nazočni „kontakt policajac“ zadužen za područje Grada Vodnjana Davor Crnobori te policijska vježbenica Karmen Jugovac. Svi zajedno čine policijski tim koji će uz podršku  policijske djelatnice iz Italije izvršavati svakodnevne zadatke. Osnovni je cilj ovog međunarodnog policijskog tima da uspješno komuniciraju sa gostima i turistima iz Italije. Spadini je naglasila da će na prvom mjestu njen zadatak biti komunikacija sa talijanskim turistima te upoznavanje istih sa hrvatskim propisima. Istaknula je da je već prošle godine boravila u Istri te stoga radila na istim poslovima. Izrazila je zadovoljstvo što će ove godine imati priliku raditi na području Grada Vodnjana.

Gradonačelnik Vitasović izrazio je veliko zadovoljstvo što je Grad Vodnjan domaćin ovogodišnjoj policijskoj djelatnici iz Italije. „Uvjeren sam da ćemo na ovaj način postići još veću sigurnost ne samo za talijanske turiste već za sve one koji borave na području našeg Grada. Svakako ova suradnja garantira jednostavnije rješavanje potencijalnih problema ili bilo kojih situacija na terenu.“ Nadalje je Vitasović istaknuo karakterističnost dvojezične sredine na području Grada Vodnjana s velikom populacijom talijanskih stanovnika koja se u ljetnim mjesecima povećava zbog dolaska velikog broja talijanskih turista. 

„Ovaj primjer suradnje policijskih institucija dviju država predstavlja veliku prednost i posebnu kvalitetu za hrvatski turizam. Vjerujem da će se i u budućnosti nastaviti suradnja hrvatske policije s kolegama iz zemalja EU,“ zaključio je gradonačelnik Vodnjana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa